Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Martinustoren-postzegel

Gennep

Martinustoren-postzegel

Ter ere van het 12 1/2 jarig jubileum van het Bezoekerscentrum Martinustoren heeft de organisatie in samenwerking met Tourist Info Gennep een unieke en symbolische Martinustoren-postzegel uitgebracht. De postzegel is verkrijgbaar tegen de normale prijs bij Tourist Info Gennep.

Ter ere van het 12 1/2 jarig jubileum van het Bezoekerscentrum Martinustoren heeft de organisatie in samenwerking met Tourist Info Gennep een unieke en symbolische Martinustoren-postzegel uitgebracht.

 

Sinds de oprichting heeft het Bezoekerscentrum Martinustoren een cruciale rol gespeeld in het behoud en de verspreiding van de geschiedenis en cultuur van Gennep en omgeving. Het 12 1/2 jarig jubileum is dan ook een moment om stil te staan bij de invloed die deze historische toren heeft gehad op het culturele landschap van de regio.

 

Het ontwerp toont de karakteristieke architectuur van de toren zelf, maar de Martinustoren-postzegel is ook een tastbare manier om een stukje geschiedenis en cultuur te bezitten, terwijl het tegelijkertijd een eerbetoon is aan degenen die hebben bijgedragen aan het behoud van dit erfgoed.

 

De postzegel is verkrijgbaar tegen de normale prijs bij Tourist Info Gennep. Naast de postzegel zijn er ook andere activiteiten georganiseerd om het jubileum luister bij te zetten.

 

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september zal er een expositie in de toren plaatsvinden, waarbij de geschiedenis en betekenis van de Martinustoren centraal staan. Bovendien worden er gedurende de jubileumperiode op zondagen vier keer karrespelen opgevoerd, die een levendige inkijk bieden in de tradities van weleer.

 

Jubileum Bezoekerscentrum Martinustoren

 

Vanaf maandag 28 augustus tot en met Open Monumentendag 2023 worden twee bijzondere programma’s, namelijk “De oude Martinustoren gerestaureerd” en “Opening Bezoekerscentrum Martinustoren”, uitgezonden op TVL TV, het televisiekanaal van Maasland en GennepNews.
 

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...