Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vector of Memory Martinustoren Gennep

Gennep

Martinustoren: Vector of Memory

Op 9 september 2023 vierde bezoekerscentrum Martinustoren haar koperen jubileum en onthulde de Vector of Memory in aanwezigheid van burgemeester Hans Teunissen. Deze gebeurtenis markeerde de rijke geschiedenis van de Martinustoren in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en haar rol in themaroutes over vrijheid en bevrijding in Limburg.

Op zaterdag 9 september 2023 was een bijzondere viering in het bezoekerscentrum Martinustoren. De reden voor deze viering was dubbel feestelijk, want niet alleen vierde het bezoekerscentrum haar koperen jubileum, maar ook stond de onthulling van de Vector of Memory op het programma.

 

Bovendien werd deze dag gecombineerd met het gouden jubileum van de gemeente Gennep. Het weer was op deze zonnige septemberdag perfect, en de sfeer bij de Martinustoren was opgetogen en feestelijk.

 

 

Vector of Memory

 

De hoogtepunt van de dag was de onthulling van de Vector of Memory in de Martinustoren door burgemeester Hans Teunissen. De Vector of Memory is een opvallende markering die de rol van de Martinustoren tijdens de Tweede Wereldoorlog in de regio symboliseert.

 

De toren heeft talloze verhalen te vertellen over deze roerige periode, en de Vector of Memory dient als een tastbaar eerbetoon aan de geschiedenis en de offers die hier zijn gebracht.

 

De Martinustoren is een belangrijk onderdeel van twee cruciale themaroutes: Gennep en de Prijs van de Vrijheid en Bevrijding van Limburg. Deze routes nemen bezoekers mee op een indrukwekkende reis door de geschiedenis van de regio en de impact van de Tweede Wereldoorlog.

 

Het bezoekerscentrum Martinustoren speelt een essentiële rol bij het overbrengen van deze verhalen aan het publiek, en de Vector of Memory voegt een nieuw, krachtig element toe aan deze educatieve ervaring.

 

De aanwezigen tijdens het evenement werden uitgenodigd om de onthulling van de Vector of Memory bij te wonen, en velen maakten van deze gelegenheid gebruik om te luisteren naar de toespraken en de betekenis van dit moment te begrijpen en de voordracht van stadsdichter Piet Tunnissen.

 

Kortom, het koperen jubileum van het bezoekerscentrum Martinustoren, de onthulling van de Vector of Memory en het gouden jubileum van de gemeente Gennep vormden samen een indrukwekkend en betekenisvol evenement.

 

Het was een dag waarop de geschiedenis en het heden hand in hand gingen, en waarop de verbinding tussen de Martinustoren en de gemeenschap van Gennep op een bijzondere manier werd gevierd.

 

Martinustoren-postzegel

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...