Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Meeloopdagen Elzendaalcollege Gennep

Gennep

Meeloopdagen Elzendaalcollege

De afgelopen twee weken vonden op het Elzendaalcollege in Gennep en Boxmeer de jaarlijkse meeloopdagen plaats. Leerlingen uit groep 8 kunnen kennismaken met het onderwijs op het Elzendaalcollege en ervaren hoe een schooldag op de middelbare school eruit ziet.

De afgelopen twee weken vonden op het Elzendaalcollege in Gennep en Boxmeer de jaarlijkse meeloopdagen plaats. Tijdens deze meeloopdagen kunnen leerlingen uit groep 8 kennismaken met het onderwijs op het Elzendaalcollege en ervaren hoe een schooldag op de middelbare school eruit ziet.

 

 

Het is precies zoals een reguliere schooldag. Op deze manier krijgen de leerlingen een goed beeld van hoe het er bij ons aan toegaat en of onze school goed bij ze past.

 

 

Vertelt Margriet Grutters, coördinator brugklas van het Elzendaalcollege. Iza en Fleur ploffen neer in de aula van het Elzendaalcollege. Het is pauze, dus een mooi moment om terug te kijken naar het eerste deel van de meeloopochtend en bij te kletsen met klasgenootjes. “Dit is echt superleuk”, lacht Iza.

 

 

Het is de eerste keer dat ik in zo’n groot schoolgebouw ben. Vanochtend hebben we wat lessen gevolgd. Wat ik ook erg leuk vind, is dat we nu in een klas zitten met allemaal andere kinderen van andere scholen, net zoals volgend jaar. Ik vind dit een goede manier om te kijken of deze school bij me past.

 

 

Ook haar vriendinnetje Fleur denkt er zo over. “Een dagje meelopen en lessen volgen, is heel anders dan een open dag bezoeken. Dit is veel echter, zeg maar. Ik ben ook al op de meeloopdag van een andere school geweest.”

 

 

Dus ik kan straks samen met mijn ouders gemakkelijker een keuze voor een school maken.

 

 

Thuis voelen

 

 

Dat is volgens Margriet Grutters ook precies de opzet van de meeloopdagen. “We willen ze echt laten proeven hoe het bij ons op school is. Sommige basisscholen doen dat door een hele groep 8 in te schrijven, maar leerlingen hebben ook de keuze om zichzelf aan te melden voor een meeloopdag. Daarom organiseren we ook nog regelmatig proeflessen. Die lessen maken onze school ook uniek.”

 

 

Samen met de open dag en informatieavonden vormen de meeloopdagen en proeflessen ideale momenten om leerlingen kennis te laten maken met onze school. Want we hopen natuurlijk dat ze zich hier thuis voelen en vervolgens voor het Elzendaalcollege kiezen.

 

 

Verwant

Regio

Op 15 en 16 maart hebben meer dan 1.000 groep 8-leerlingen zich aangemeld voor de brugklas op middelbare scholen in het Land van Cuijk...

Gennep

Onze regio staat momenteel voor de uitdaging om te werken met minder leerlingen en leraren dan vroeger. Dit kan betekenen dat het moeilijker wordt...

Gennep

Maandag 26 september trapte burgemeester Hans Teunissen het project Toekomstvisie Gennep 2040 af op de plek waar onze toekomst daadwerkelijk zit: op school! Op...

Gennep

Op 17 en 18 mei ondergingen leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep de TABOEIEND experience. In de klas maakte de jeugd op een laagdrempelige manier...