Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Meer dan 5.000 bezoekers Museum Het Petershuis

De doelstelling van Museum Het Petershuis in Gennep is gehaald! Het streekmuseum heeft het afgelopen jaar meer dan 5.000 bezoekers mogen ontvangen.

 

 

5002 bezoekers in 2017!

 

 

 

 

Vanaf dinsdag 3 januari 2018 gaan de museumdeuren weer open voor een hele reeks interessante exposities. Tot en met 28januari presenteert Harmonie Unitas et Fidelitas zich ter gelegenheid van haar 200-jarig jubileum.

 

 

Museum Het Petershuis

 

 

Sinds 1983 is Het Peterhuis ingericht als museum voor lokale geschiedenis. In 2005 volgde daarvoor de officiële erkenning, als bewijs daarvan kwam er een plaquette aan de gevel.

 

 

De vaste collectie bestaat uit archeologische vondsten, maquettes en historische informatie over Gennep en de regio. Daarnaast organiseert het museum ieder jaar acht á tien wisselexposities. Dan exposeren hedendaagse kunstenaars of staat een actueel thema centraal. Het museum is dan ook letterlijk de plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

 

 

Het museum richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. Alle basisscholen in de omgeving nemen deel aan de educatieve programma’s die door de vrijwilligers van het museum worden verzorgd. Museum Het Petershuis is als erkend museum opgenomen in het Museumregister Nederland.

 

 

Reacties