Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

echte kerstboom Markt Gennep 2023
echte kerstboom Markt Gennep 2023

Gennep

Meerderheid wil echte kerstboom op de Markt

In Gennep prijkt een imposante kerstboom, oorspronkelijk bestemd om gekapt te worden, maar nu het stralende middelpunt op de Markt. De recente enquête onthult dat meer dan de helft van de inwoners (50,23%) de voorkeur geeft aan een ‘echte’ kerstboom, ondanks duurzaamheidsbezwaren.

In Gennep heeft de feestelijke kerstsfeer haar intrede gedaan met de recente plaatsing van een imposante, echte kerstboom voor het stadhuis op woensdag 6 december.

 

De zoektocht naar de perfecte kerstboom voor het stadhuis bleek de afgelopen jaren een uitdaging. Om de wensen van de inwoners te peilen, werd begin 2023 een enquête gehouden. Maar liefst 215 inwoners namen de moeite om hun voorkeuren kenbaar te maken. En de resultaten spreken boekdelen.

 

“In voorgaande jaren bleek het steeds lastiger een geschikte kerstboom voor het stadhuis te vinden, maar dit jaar is de zoektocht succesvol afgerond.”

 

Sinds 6 december staat er weer een grote kerstboom voor het stadhuis

 

Meer dan de helft van de respondenten – 50,23% om precies te zijn – sprak de voorkeur uit voor een ‘echte’ kerstboom, ondanks de bezwaren op het gebied van duurzaamheid. Deze overtuigende meerderheid lijkt te pleiten voor traditie en de authentieke charme van een levende kerstboom.

 

Opmerkelijk waren ook andere voorkeuren die uit de enquête naar voren kwamen. Een deel van de inwoners gaf de voorkeur aan kunstbomen met een levensduur van minimaal 10 jaar (13,02%), terwijl anderen kozen voor boomvormen met alleen (energiezuinige) led-lichtjes (17,21%).

 

Daarnaast waren er creatieve voorstellen, variërend van kunstenaarsbomen van gerecyclede materialen tot holografische bomen.

 

De discussie over de keuze voor een kerstboom lijkt de komende jaren nog voort te duren, maar de enquête-uitslag geeft een duidelijke richting aan. Wat de toekomst brengt voor de kerstversiering op de Markt, blijft nog even een spannende vraag waar de inwoners ongetwijfeld hun zegje over zullen blijven doen.

 

GennepNews Kerstboomstrijd

 

Foto’s: Gemeente Gennep

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...