Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Meester Bart in kinderboek

Bart Könings is leraar van groep 7/8 op de De Bakelgeert in Boxmeer. En vanaf november is de Gennepenaar ook een personage in Orsippus en de klas van meester Ollie, het nieuwe kinderboek van Kristine Groenhart.

 

 

Het boek is geïnspireerd op Bart’s The Daily Mile in 2016. Als early adopter creëerde de pionier een ware hype op sociale media. Als fervent hardloper twijfelde de leerkracht van daltonschool De Bakelgeert geen moment om het Schotse initiatief te omarmen. Sindsdien rennen zijn groep 6-leerlingen dagelijks één mijl door het nabij de school gelegen park.

 

 

Ik kon op dat moment nog niet vermoeden hoezeer mijn school in de spotlights zou komen te staan!

 

 

Niet alleen gingen steeds meer Nederlandse scholen van start met The Daily Mile, ook bleef het project in de media niet onopgemerkt. Achtereenvolgens klopten Omroep Brabant, dagblad Trouw, het NOS Jeugdjournaal en EenVandaag aan bij de klas van Bart Könings.

 

 

Maar de echte ‘kers op de taart’ moest toen nog komen: vanwege zijn rol als Taalcoördinator én zijn enthousiasme voor The Daily Mile mocht Bart in januari 2017 het koninklijk paar ontmoeten tijdens de traditionele nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

 

 

Koninklijke dag voor meester Bart

 

 

Het volgende hoogtepunt is nu dus zijn rol als ‘Meester Ollie’ in het boek Orsippus en de klas van meester Ollie van Kristine Groenhart.

 

 

Kristine Groenhart

 

 

Schrijfster Kristine Groenhart is onder andere de auteur van deeigentijdse kostschoolboekenserie Mulberry House, waarvan het eerste deel genomineerd werd voor de Hotze de Roosprijs. Klik hier voor naar nieuwe boek over de Daily Mile: Orsippus en de klas van meester Ollie.

 

 

Reacties