Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Mo & The Stage Animals treedt op in Pica Mare

Op 22 april 2023 zal de band Mo and The Stage Animals optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat uit ervaren muzikanten die elkaar hebben gevonden in deze fantastische formatie. De zangeres van de band is Monique Verkerk uit Ottersum, die al jarenlang ervaring heeft als zangeres. Meer informatie op Gennep.News.

Op 22 april 2023 zal de band Mo & The Stage Animals (MATSA) optreden in de kleine zaal van de Pica Mare. Deze band bestaat uit ervaren muzikanten die elkaar hebben gevonden in deze fantastische formatie. De zangeres van de band is Monique Verkerk uit Ottersum, die al jarenlang ervaring heeft als zangeres.

 

Haar eerste optredens waren vooral in cafés of op verjaardagen, waar ze met de plaat mee zong. De reacties waren altijd positief en al snel werd ze gevraagd om bij een bluesband te komen zingen, genaamd The Kid Lazy Band. Na vijf jaar bij die band te hebben gezongen, verdwenen haar zenuwen en vond ze het alleen maar leuk om met de band het publiek te vermaken.

 

In 2011 verhuisde Monique naar Limburg en probeerde ze hier met diverse muzikanten een nieuwe band te vormen. Het eerste bandje waar ze bij zong was Tin Pan Alley, maar hier vond ze niet echt de klik die ze zocht. Ze besloot toen samen met Richard Keizer de band op te richten. Helaas overleed Richard veel te vroeg, voordat de band echt het podium op kon. Hij zei tegen Monique om met MOTSA door te gaan en uiteindelijk zijn alleen Alfred en Monique overgebleven en hebben ze nieuwe muzikanten gezocht. Damien kwam al snel en de klik tussen hem en Monique was heel groot. Later zijn René en ook Hans erbij gekomen.

 

Inmiddels zijn ze alweer 4,5 jaar samen en zingt Monique met heel veel plezier in MATSA. Elk optreden is voor haar een feestje en het is ook erg leuk om eigen muziek te maken. Als duo werken Dorothea (Monique’s vrouw) en Damien zeer goed samen en hebben ze al een aantal mooie nummers gemaakt, waaronder Mama, Arizona Heat, Turquoise Trail, You en Tease Me. Deze nummers spelen ze eigenlijk altijd tijdens hun optredens tussen alle covers door en ze worden ook goed ontvangen.

 

Op 22 april 2023 kun je in de kleine zaal van de Pica Mare genieten van MATSA. Deze band speelt verschillende stijlen, van rauwe blues tot stevige rock en mooie gevoelige ballads. Het is dan ook voor iedereen genieten tijdens hun optredens. Vooral de zware donkere blues stem van Monique Verkerk gecombineerd met het enthousiaste spel van de muzikanten is een waar genot om te horen en te zien.

 

Damien Hughes is de ervaren gedreven gitarist die het plezier van muziek maken uitstraalt. De ritme sectie van de band, bestaande uit René Bouwman op drums en bassist Hans van der Mispel, voegt niet alleen ervaring toe, maar vormt ook de steady heartbeat van de band. Het warme originele Hammond geluid afkomstig van Alfred van Sprang maakt het geheel compleet.

 

Verwant

Gennep

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de Ooievaars-Tekenwedstrijd, georganiseerd door Tourist Info Gennep. Het evenement trok een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en grootouders....

Gennep

Van 17 juli tot en met 29 juli wordt het jaarlijkse Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival gehouden in het pittoreske Gennep. Op verschillende bijzondere locaties...

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...

Column

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder...