Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Muziekles

Gennep

‘Muziekles, goed voor de ontwikkeling’

De vakantie is weer voorbij. De scholen beginnen en je bedenkt je misschien ook wat je belangrijk vindt voor je kind. De zwemdiploma’s zijn behaald en dan is er keus, heel veel keus. Al gedacht aan muziekles?

 

 

Gun het je kind om zelf muziek te kunnen maken. Dat is een mooie vaardigheid die vooral in de jonge jaren gemakkelijk op te pakken is. Het voegt extra kennis toe en uw kind zal er het hele leven plezier van hebben. Muziek is een wereldtaal. Muziekmaken is niet alleen een leuke bezigheid, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van het kind.

 

 

Zo laat Dory Murray van de Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas weten.

 

 

Een kind dat bezig is met muziek ontwikkelt zich beter op sociaal en emotioneel vlak. Muziek draagt ook bij om de leerontwikkelingen te verbeteren. Zelfs koningin Maxima zet zich met het Oranjefonds speciaal in voor muziekles voor kinderen.

 

 

Muziekles bij Unitas et Fidelitas en Muziekonderwijs Marjo

 

 

Harmonie Unitas et Fidelitas is wel 200 jaar oud, maar werkt heel veel met jongeren die muziek maken. Om ook de jonge kinderen de kans te geven muziek te leren maken, werkt de Gennepse harmonie samen met Muziekonderwijs Marjo.

 

 

Marjo van de Locht heeft al vele jaren ervaring met muziekonderwijs voor jonge kinderen. Ook is zij dirigent van diverse jeugdorkesten. Er wordt op een leuke manier met de CD blokfluitles gegeven volgens de Tom Stone methode ‘Blokfluiten, dat is leuk’. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool.

 

 

Het lesgeld bedraagt 125,- euro per jaar. De lessen worden een keer per week na schooltijd gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Indien gewenst, kunnen ouders wachten tijdens de muzieklessen. Meer informatie: harmoniegennep.nl of mail Dorien Holthuysen via info@harmoniegennep.nl. Dorien kan je ook meer vertellen als jij of je kind een proefles zou willen op klarinet, bariton, dwarsfluit, trompet of hoorn.

 

 

Zie ook:
– VOORSPEELMIDDAG HARMONIE UNITAS ET FIDELITAS
– NIEUWJAARS CONCERT HARMONIE GENNEP
– CREATIEVE AFTRAP JEUGDCULTUURFONDS

 

 

Foto: www.facebook.com/harmoniegennep.nl

 

 

Verwant

Gennep

Op 8 december werden de helden van de Martinustoren in Gennep geëerd tijdens een bijeenkomst op het stadhuis. Wethouder Frank Pubben zette in het...

Gemeente Gennep

Heb je altijd al eens willen ontdekken welk muziekinstrument het beste bij je past? Goed nieuws! Ook dit schooljaar is er weer een spannende...

Gennep

Het stralende weer en de prachtige zonnestralen zorgden voor een perfecte setting op deze bijzondere dag in Gennep. Binnen de muren van de stad...

Gennep

In de donkere avond van de kortste dag van het jaar verzamelden de inwoners van gemeente Gennep zich weer op de Markt voor een...