Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

N271 viaduct Gennep
N271 viaduct Gennep

Gennep

N271 viaduct: van beton naar kunst

Gemeente Gennep zoekt kunstenaars voor unieke kunstopdracht: transformeer het N271 viaduct bij Genneper Huys tot een artistieke poort. Kunstenaars hebben tot 1 maart om ideeën in te dienen voor dit historisch verrijkte project met een budget van €40.000.

Een unieke kans voor creatieve geesten! De gemeente Gennep zoekt kunstenaars voor een uitzonderlijke kunstopdracht om het viaduct van de N271 te transformeren tot een waar kunstwerk.

 

Deze artistieke missie is een essentieel onderdeel van het grotere project om het Genneper Huys (Genneperhuis) nieuw leven in te blazen en te laten schitteren.

 

N271 viaduct

 

Het Genneper Huys, doordrenkt van geschiedenis, zal nu een hedendaagse flair krijgen met de hulp van getalenteerde kunstenaars. Het viaduct van de N271, dat de Genneperhuisweg en de Niers doorkruist, wordt de poort naar dit historische juweeltje.

 

Kunstwerk

 

De oproep gaat uit naar kunstenaars die hun vaardigheden willen aanwenden om het viaduct te transformeren. Of het nu gaat om een gedurfde muurschildering, een betoverende lichtinstallatie, of zelfs een interactief kunstwerk – de kunstenaars hebben de vrijheid om hun verbeelding de vrije loop te laten.

 

N271 viaduct Gennep

Het viaduct van de N271, dat de Genneperhuisweg en de Niers doorkruist

 

Deadlines

 

Kunstenaars die hun stempel willen drukken op de N271 moeten hun ideeën indienen vóór 1 maart 2024. Geselecteerde kunstenaars krijgen de kans om hun visie verder uit te werken in een schetsontwerp, met de verwachte oplevering van het kunstwerk in 2024.

 

Het Genneper Huys, prominent aan de monding van de Niers en de Maas, speelde een cruciale rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Dit project is niet alleen bedoeld om de geschiedenis tastbaar te maken, maar ook om de regio te versterken als een toeristische trekpleister.

 

Genneper Huys

 

De kunstopdracht maakt deel uit van een grootschalig initiatief om het Genneper Huys toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers. Naast het viaductproject omvat het project onder andere een pop-up beleving, een uitkijktoren, tentoonstellingen en fluisterboten langs de Nierskade.

 

De kunstwerken moeten de geschiedenis van het Genneper Huys weerspiegelen, met een bijzondere nadruk op de Tachtigjarige Oorlog. Kunstenaars hebben de vrijheid om dit verhaal tot leven te brengen.

 

De gemeente stelt enkele randvoorwaarden voor het kunstwerk, waaronder vandalisme-bestendigheid, openbaar karakter en integratie met de omgeving. De kunstenaars hebben tot 1 maart om hun ideeën in te dienen, met de uiteindelijke oplevering gepland voor 2024. Er is een budget van € 40.000,- beschikbaar voor het geselecteerde kunstwerk.

 

Samenwerking Gennep en Limburgs Museum

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...