Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Natuurbelevingscursus IVN Maas en Niers

Gennep

Natuurbelevingscursus IVN Maas en Niers

Ben jij geïnteresseerd in de natuur in jouw omgeving en wil je er graag meer over leren? Dan is de natuurbelevingscursus (NBC) van IVN Maas en Niers echt iets voor jou! Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Ben jij geïnteresseerd in de natuur in jouw omgeving en wil je er graag meer over leren? Dan is de natuurbelevingscursus (NBC) van IVN Maas en Niers echt iets voor jou! Tijdens deze cursus, gegeven door ervaren natuurgidsen, maak je kennis met de diverse flora en fauna van onder andere de Maasduinen, de Maasheggen, de Mookerheide en stuwwal.

 

Tijdens de verschillende lesmomenten komen onderwerpen zoals het ontstaan van de natuur in onze omgeving, de daar levende planten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen aan bod. Ook leer je hoe we de natuur een handje kunnen helpen door bijvoorbeeld aandacht te besteden aan klimaat, leefomgeving, agrarisch natuurbeheer en bermbeheer.

 

Maar dat is niet alles! Tijdens excursies ga je samen met de groep op pad om de natuur te beleven. Zo kun je vroeg in de ochtend op pad voor een vroege vogelwandeling om vogels te spotten in de Maasduinen. Of ga mee waterdiertjes scheppen in poelen en ontdek welke diertjes daar leven. Er is zelfs een avond ingepland om meer te leren over planten en insecten. Tijdens de wandeling in de Maasheggen leer je meer over natuurbeheer en natuur inclusieve landbouw. Ook brengen we een bezoek aan het Jachtslot de Mookerheide en de Mookerschans, waar we meer te weten komen over de geologie en het ontstaan van de stuwwal.

 

De lessen worden gegeven op de prachtige IVN-locatie ’t Leger, Kampweg 10 in Gennep. De cursusdata zijn op 17 en 23 april, 11 en 13 mei, 1, 4 en 17 juni 2023. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, waarvan 10 nieuwe leden en 10 IVN-leden.

 

Voor deelname aan de cursus zijn er kosten verbonden. Ben je nog geen IVN-lid, dan betaal je € 75, inclusief 1 jaar gratis IVN-lidmaatschap. IVN-leden betalen € 45. Dit is inclusief koffie/thee en entreegeld van € 15 voor het Jachtslot.

 

Wil je meer informatie over het programma en je aanmelden voor de natuurbelevingscursus van 2023? Ga dan naar de website van IVN Maas en Niers!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Ben je toe aan een korte vakantie, maar wil je niet te ver reizen? Of krijg je bezoek en hebben zij nog geen geschikte...

Gennep

Op donderdag 20 juli zal de Nijmeegse Vierdaagse, zoals gebruikelijk, door de gemeente Gennep trekken. Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, is...

Gemeente Gennep

Met groot enthousiasme worden de uitslagen van de eindexamens en herexamens ontvangen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Ondanks de langdurige invloed van...

Gemeente Gennep

Het toeristische platform Maasduinen-Venlo heeft in samenwerking met de gemeentes Gennep, Mook & Middelaar en Bergen een bijzondere kunstroute samengesteld. Deze nieuwe fietsroute maakt...