Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Navigatieperikelen Sinterklaas

Dit jaar zorgde een GPS-blunder van Sinterklaas in Gennep voor een verrassende intocht bij 4Events in plaats van het gebruikelijke stadhuis. De BIZ-invloed en locatieverwarring leidden tot een lichte vertraging, waarbij de kinderen geduldig moesten wachten op hun pepernoten.

Dit jaar nam Sinterklaas een omweg in Gennep die zelfs zijn trouwste volgers verbaasde. De gebruikelijke aankomst bij het vertrouwde stadhuis werd ingeruild voor een nieuwe bestemming, allemaal dankzij navigatieperikelen met een ongelukkige GPS-instelling en de invloed van de BIZ in Gennep.

 

De festiviteiten, die normaal gesproken bij het stadhuis een warm welkom kregen, werden dit keer verplaatst naar 4Events.

 

Navigatieperikelen

 

De Sint, normaal gesproken druk in de weer met het inpakken van cadeaus en het instrueren van zijn pieten, leek dit jaar een extra taak op zijn schouders te hebben: het navigeren door Gennep. Met de precisie van een Zwitserse klok, die blijkbaar niet altijd feilloos loopt, kwam de intocht niet helemaal uit zoals gepland.

 

Uiteraard resulteerde dit in een kleine vertraging, want de goedheiligman moest even beraadslagen met zijn staf over hoe ze de bureaucratische hindernissen van de BIZ konden omzeilen en terug konden keren naar de vertrouwde Loswal.

 

Zo werden de kinderen van Gennep dit jaar onbedoeld betrokken bij een lesje flexibiliteit en improvisatie. Ondanks de kleine verwarring hopen we dat de Sint volgend jaar weer zijn vertrouwde route terugvindt naar de oorspronkelijke feestlocatie, met alle lekkernijen en cadeautjes in zijn bagage.

 

VIDEO: GennepNews Sinterklaasjournaal (1)

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...