Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Houtkade Gennepermolen
Houtkade Gennepermolen

Gennep

Nieuwbouwplannen Houtkade Gennep

Gemeente Gennep en SDK Vastgoed presenteren op 1 februari 2024 het langverwachte ontwerp voor nieuwbouwlocatie Houtkade aan de Niers. Inwoners worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op het gemeentekantoor, waar transparantie en betrokkenheid centraal staan.

De Gemeente Gennep slaat de handen ineen met SDK Vastgoed voor de langverwachte ontwikkeling van de nieuwbouwlocatie Houtkade aan de Niers, gelegen naast de Gennepermolen en de oude brandweerkazerne.

 

Houtkade

 

Na eerdere plannen, waarbij de gemeente de inbreng van betrokkenen zorgvuldig heeft meegewogen, is het nu tijd om het gloednieuwe plan aan het publiek te presenteren.

 

Op donderdag 1 februari 2024 staat het gemeentekantoor aan het Ellen Hoffmannplein 1 in Gennep in het teken van de inloopbijeenkomst. Omwonenden en andere belangstellenden worden uitgenodigd om het ontwerp-plan te aanschouwen en vragen te stellen.

 

Houtkade

Houtkade

 

Gedurende de avond zijn medewerkers van zowel de gemeente als SDK Vastgoed beschikbaar om toelichtingen te geven en zorgen weg te nemen.

 

Tijdvakken

 

Om een optimale betrokkenheid te waarborgen, is de avond opgedeeld in vier tijdvakken. De inwoners van Gennep worden vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden. Hierbij dienen zij hun naam, adres, het aantal aanwezige personen en het gewenste tijdvak te vermelden.

 

Dialoog

 

De gemeente Gennep en SDK Vastgoed streven naar maximale transparantie en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Houtkade.

 

Gennepermolen: Nieuw leven, nieuwe kritiek

 

Al jarenlang heeft de Gennepermolen een bijzondere plek in de geschiedenis van Gennep. Het proces om de oude brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg nieuw leven in te blazen, is geen uitzondering.

 

Dit waardevolle pand, dat in 2021 tot gemeentelijk monument werd benoemd, staat al geruime tijd leeg, en de gemeente Gennep heeft actief gezocht naar een passende bestemming.

 

SDK Vastgoed

 

Het nieuwe voorlopige ontwerp van dit ambitieuze woningbouwproject zal begin 2024 gereed zijn.

 

In de zomer van 2023 heeft de gemeente belangstellenden uitgenodigd om hun ideeën te delen over de toekomstige bestemming van de oude brandweerkazerne. Twee nieuwe partijen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Wethouder Janine van Hulsteijn benadrukt het belang van een weloverwogen besluitvormingstraject.

 

Het college van B en W heeft niet over één nacht ijs willen gaan en heeft strikte beoordelingscriteria opgesteld.

 

“Een zorgvuldig samengestelde beoordelingscommissie, met daarin niet alleen ambtenaren en een stedenbouwkundig adviseur, maar ook twee inwoners met diepgewortelde banden met Gennep, staat paraat om de ingediende plannen kritisch te evalueren.”

 

Meer informatie over het project is te vinden op de website van de gemeente.

 

Verwant

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...