Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Nieuwe boeken voor San Pedro

Dankzij pastoor Bert Paquay en de nabestaanden van Jo Opsteegh kon de bibliotheek in San Pedro 120 boeken aanschaffen. Pastoor Paguay schonk een deel van de giften die hij mocht ontvangen naar aanleiding van zijn 40-jarig jubileum in april aan Stichting GESP. Met de aanschaf van de boeken door de bibliotheek werd tevens aan de wens van de in januari overleden mede-oprichter van Stichting GESP, Jo Opsteegh, om de opbrengst van de bijdrages tijdens zijn uitvaart te besteden aan projecten in San Pedro, voldaan.

 

 

 

 

Dat een uitbreiding van het aanbod van lees- en studieboeken voor kinderen in San Pedro geen overbodige luxe was, concludeerden de bestuursleden Henry van Eldijk en Yvonne van Driel al tijdens het laatste werkbezoek aan Nicaragua. Yvonne:

 

 

De bibliotheek Miguel Merel wordt dagelijks door veel leerlingen uit San Pedro bezocht. Echter voor een studieopdracht moeten meer dan zes kinderen tegelijkertijd in één boek kijken. Dat werkt natuurlijk niet. En toen een aanvraag kwam om 120 boeken te financieren was het besluit snel genomen.

 

 

Het vergrote aanbod aan studieboeken komt het onderwijs ten goede. Bovendien stimuleren de nieuwe titels tot het lezen van boeken. Henry:

 

 

We zijn blij dat we zo aan het onderwijs in San Pedro hebben kunnen bijdragen. En Jo Opsteegh benadrukte telkens dat kennis en vaardigheden belangrijk zijn op weg naar verdere economische zelfstandigheid.

 

 

Jo Opsteegh overleden

 

 

Reacties