Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Corona

VIDEO: Nieuwe burgemeester van start

Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader van de Noord-Limburgse gemeente, waartoe Gennep, Ottersum, Milsbeek, Heijen en Ven-Zelderheide behoren.

Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader van de Noord-Limburgse gemeente, waartoe de kernen Gennep, Ottersum, Milsbeek, Heijen en Ven-Zelderheide behoren.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Gennep heeft een nieuwe burgemeester!

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

 

Coronamaatregelen

 

 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kreeg hij de ambtsketen omgehangen in een beperkt gezelschap. Naast de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas namens de regioburgemeesters, waren zijn echtgenote Anne-Marie Goossens, kinderen en moeder hierbij aanwezig.

 

 

Belangstellenden konden meekijken via de live-uitzending van GennepNews (klik hier om de uitzending te bekijken!).

 

 

 

 

Nadat het koninklijk besluit was voorgelezen, hield gouverneur Theo Bovens een toespraak waarin hij ook Willibrord van Beek bedankte voor zijn waarnemend burgemeesterschap, waarmee het gemeentebestuur van Gennep in rustiger vaarwater kwam. Vervolgens legde Hans Teunissen de belofte af. Na enkele toespraken en een filmpje met Gennepenaren die hem welkom heetten, was het woord aan de kersverse burgervader van de ruim 17.000 inwoners.

 

 

Samenwerking

 

 

Uit zijn toespraak bleek dat hij er zin in heeft. “Meer dan dat”, zo zei hij. “Vanaf het moment dat ik solliciteerde, voelde ik de gezonde spanning ‘als dat toch eens waar mocht worden’. Op 6 juli kwam de ontlading. Ik wil met volle kracht vooruit. Vooruit met Gennep, vooruit in de regio, vooruit met het ambt.” Daarbij benadrukte hij het belang van een goede samenwerking met de mensen om hem heen.

 

 

Alle inwoners samen, alle ondernemers samen maken Gennep. Ik ben er voor jullie en jullie helpen mij om een goede burgemeester te zijn. Zonder raadsleden, zonder wethouders, zonder medewerkers, zonder collega’s kan ik niets.

 

 

Gemeente Gennep heet #burgemeester Hans Teunissen hartelijk welkom!

Geplaatst door Gemeente Gennep op Maandag 5 oktober 2020

 

 

Ambities

 

 

Hij roemde de ambities van de gemeente. “Als burgemeester wil ik inwoners en ondernemers betrekken bij de ambities en uitdagingen rondom woningbouw, leefbaarheid, economische ontwikkelingen en werkgelegenheid.” Met zijn voorliefde voor archeologie ziet burgemeester Hans Teunissen veel kansen in het verder versterken van toerisme en recreatie en het beleefbaar maken van het cultuurhistorisch verleden van Gennep als vestingstad. Hij wil er zijn voor de mensen die het moeilijk hebben.

 

 

Iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Juist in deze tijd staan gezondheid en veiligheid van onze inwoners voorop. Daarbij is samenwerking in de regio heel belangrijk. Niet alleen in Noord-Limburg, maar ook met onze Brabantse, Gelderse en Duitse buren.

 

 

Hans Teunissen benoemd tot burgemeester

 

 

Aan het einde van deze bijzondere raadsvergadering nam burgemeester Teunissen voor de eerste keer de voorzittershamer ter hand en sloot de vergadering.

 

 

Kennismaking

 

 

Hans Teunissen heeft 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Hij was raadslid, wethouder, gedeputeerde en ondernemer. Van jongs af aan kwam hij vaak in Gennep waar familie van hem woont. De komende maanden heeft de kennismaking met de inwoners en bedrijven hoge prioriteit. Hoe en wanneer dat zal plaatsvinden is afhankelijk van de coronarichtlijnen.

 

 

InZicht

 

 

Donderdag 15 oktober is Hans Teunissen om 20.30 uur te gast in het nieuwe praatprogramma InZicht met Dominique Bartels.

 

 

InZicht

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...