Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nieuwe roeping Pastoor Guido Kessels
Nieuwe roeping Pastoor Guido Kessels

Gennep

Nieuwe roeping Pastoor Guido Kessels

In een aankondiging van het Bisdom Roermond is bekendgemaakt dat pastoor Guido Kessels Gennep en Heijen zal verlaten om zijn pastorale missie voort te zetten in de parochiefederatie Echt, Pey, Sint-Joost, Koningsbosch en Maria-Hoop. Meer informatie op Gennep.News.

In een aankondiging van het Bisdom Roermond is bekendgemaakt dat pastoor Guido Kessels de gemeente Gennep zal verlaten om zijn pastorale missie voort te zetten in de parochiefederatie Echt, Pey, Sint-Joost, Koningsbosch en Maria-Hoop.

 

Pastoor Kessels, die een sterke verbinding heeft opgebouwd met de parochies Martinus en Norbertus in Gennep en de Dionysiusparochie in Heijen, heeft zijn besluit afgelopen weekend gedeeld met de gelovigen. De 42-jarige geestelijke, gewijd in 2008, zal de rol van pastoor Bert Mom overnemen in de genoemde parochies in Echt.

 

Vanwege de huidige vacature van een bisschop in het Bisdom Roermond zal pastoor Kessels voorlopig fungeren als administrator, als waarnemend pastoor. De officiële start van zijn nieuwe rol staat gepland voor februari 2024.

 

Deze overgang markeert een significante verandering voor de gelovigen in Gennep en Heijen, waar pastoor Kessels gewaardeerd wordt om zijn inspirerende preken en persoonlijke betrokkenheid. Terwijl de parochianen afscheid nemen van hun geestelijk leider, kijken ze ook vol verwachting uit naar de komende hoofdstukken onder de leiding van pastoor Kessels in Echt-Pey en omgeving.

 

Guido Kessels

 

Sinds zijn aanstelling in 2008 heeft pastoor Guido Kessels een cruciale rol gespeeld binnen onze geloofsgemeenschap, waarbij zijn inzet op waarde wordt geschat door zowel de parochianen als zijn collega’s.

 

In 2016 kreeg pastoor Kessels een nieuwe uitdaging voor zich: hij werd benoemd als de nieuwe pastoor van zowel de Sint Martinuskerk als de Sint Norbertuskerk in Gennep-Zuid. Een plechtige gebeurtenis, onder het toeziend oog van Deken Harrie Smeets en Deken Huisman, markeerde het moment waarop hij symbolisch de sleutels ontving van deze eeuwenoude kerken.

 

Op een memorabele zondag, 3 juli 2016, trad pastoor Kessels toe als aalmoezenier van het eeuwenoude Sint Martinusgilde. Hij nam het stokje over van pastoor Hans Bouman, die later deken van Heerlen werd. De overdracht vond plaats in de Martinuskerk, waar pastoor Guido Kessels met toewijding zijn nieuwe verantwoordelijkheden op zich nam.

 

Zijn toewijding aan het geloof en de gemeenschap belooft een voortzetting te zijn van een rijke traditie in Gennep.

 

Pastoor Guido Kessels, afkomstig uit Stramproy, heeft een opmerkelijke theologische reis doorgemaakt voordat hij in Gennep zijn pastorale roeping volgde. Na zijn priesteropleiding aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade werd hij in 2008 tot priester gewijd.

 

Zijn reis begon als kapelaan in het parochiecluster Maasbracht, Brachterbeek, Linne en Stevensweert, waar hij ruim vijf jaar actief was. Een keerpunt in zijn spirituele groei bracht hem naar Rome, waar hij Spirituele Theologie studeerde. Hij heeft de ambitie om deze Masterstudie eind juni af te ronden, waarna hij zijn weg vond naar Gennep.

 

Gennep verwelkomde pastoor Kessels na het vertrek van pastoor Hans Bouman, die de pastorale zorg voor de gemeenschap verzorgde voordat hij naar Heerlen verhuisde. Pastoor Kessels brengt een rijke theologische achtergrond en ervaring mee naar Gennep, waarmee hij hoopt de gelovigen te inspireren en begeleiden op hun eigen spirituele pad.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...