Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Letterlijk: meer ruimte voor hobby’s en ideeën

Stichting Gehandicapten Organisatie Noord Limburg Gennep e.o. (GON) gaat de hobbyruimte aan het Europaplein in Gennep uitbreiden in samenwerking met stichting MFC de Goede Herder. Er komen een drietal units bij die samen 63 m2 extra ruimte bieden. Hierdoor wordt de ruimte van de hobbyclub een stuk groter en kunnen er nog meer mensen hun hobby komen uitvoeren.

 

 

GON is actief in Noord Limburg en Gennep e.o. en stelt zich ten doel: het bevorderen van de optimale ontplooiing van ouderen en gehandicapten door eigen inspanning en in samenwerking met anderen.

 

 

Dit doen we door gehandicapten en ouderen de gelegenheid te geven op de voor hen geëigende wijze deel te nemen aan het maatschappelijke leven, en zo een volwaardige plaats in de maatschappij in te nemen en behouden. De activiteiten die er nu plaatsvinden zijn biljarten- vrij of in competitieverband-, kienen, hobbyclub, kaarten, jeu de boules, paasbrunch en het kerstdiner.

 

 

 

Twee jaar geleden kwam voorzitter Bert van den Bosch met het idee om de te klein geworden hobbyruimte uit te breiden. Allerlei plannen werden tijdens de bestuursvergaderingen gewikt en gewogen en opnieuw bekeken. Uiteindelijk is er een bouwplan gemaakt, en werd een architect ingeschakeld en ze kregen goedkeuring van de gemeente.

 

 

Helaas was dit eerste plan financieel toch niet haalbaar, en werd er gezocht naar een passend alternatief. Toen bij Norbertushof nieuwe units werden geplaatst bracht ons dat op het idee om ook voor units te gaan voor onze nieuwe hobbyruimte.

 

 

Natuurlijk moest daarvoor weer de hele procedure vanaf het begin opgestart worden: de gemeente, de financiering met de fondsen en noem maar allemaal op. Maar: het twééde plan lukte.

 

 

Er wordt 17 december een drietal units geplaatst, zo dat we kunnen starten met ons nieuwe onderkomen voor de hobbyclub.

 

 

GON

 

 

Hobby’s en ideeën

 

 

Nu er een grotere ruimte ter beschikking komt, schept dat natuurlijk ook weer ruimte voor andere hobby’s en ideeën. Op dit moment bestaat de hobbyclub voornamelijk uit het bewerken van hout maar straks zijn er legio mogelijkheden waarvoor het GON openstaat voor nieuwe hobby’s en ideeën. Ook jouw ideeën zijn van harte welkom en wellicht ook nog uitvoerbaar.

 

 

We denken dan bijvoorbeeld aan: natuurlijk bewerking hout, metaal, boetseren met klei, schilderen en tekenen, koperslagen, samen lezen, koken, foto, video en film, Quilten, werken met textiel, modelbouw, bloemschikken, glas in lood enz. enz.

 

 

Medio januari – februari volgt een officiële opening, waar iedereen een kijkje kan komen nemen, en men zich kan laten informeren over de mogelijkheden.

 

 

Dus als er een vereniging of een groep mensen is die ruimte zoekt om zijn/haar hobby uit te oefenen nodigen wij hen graag uit om te komen kijken en te informeren naar de mogelijkheden.

 

 

Voor meer informatie bezoek je de website of bel je Bert van den Bosch: 0640408775.

 

 

Reacties