Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

willem boyenweg

Gennep

Nieuwe verkeerssituatie Willem Boyeweg

Op vrijdag 7 juli zijn de fysieke verkeersmaatregelen aangebracht voor de zogenaamde ‘knip’, een afsluiting voor motorvoertuigen, in de Willem Boyeweg in Gennep, ter hoogte van de Rijssenbeeklaan en Dr. Ariënsstraat.

 

Aan deze afsluiting is een heel traject voorafgegaan waarbij VVN, de werkgroep Willem Boyeweg, Basisschool De Ratel, Wijkraad Gennep-Zuid en de gemeente Gennep hebben samengewerkt. Vanaf 10 september 2016 heeft het verkeersbesluit voor deze fysieke afsluiting voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Na het traject rond ingebrachte zienswijzen doorlopen te hebben, kunnen we nu overgaan tot uitvoering van de fysieke afsluiting op de Willem Boyeweg.

 

 

Niet meer rechtdoor

 

Dit betekent dat je niet meer helemaal rechtdoor over de Willem Boyeweg kunt rijden. Dit geldt zowel voor verkeer komende vanaf de Brabantweg als vanaf de Randweg.

 

Wanneer je vanaf de Brabantweg naar Basisschool de Ratel, Kinderopvang Spring, Kindercentrum Madelief of Gennep-Zuid wilt, dan is de nieuwe route; Brabantweg-Randweg-Willem Boyeweg of Langeweg. Voor vrachtverkeer gold deze route al in verband met het vrachtverbod op de Willem Boyeweg. Wandelaars en fietsers kunnen wel rechtdoor over de Willem Boyeweg.

 

Veiliger

 

Met deze fysieke afsluiting hopen we de verkeerssituatie ter plaatse veiliger te maken.

 

Het gaat om een proefplaatsing met klapbare paaltjes. Eind 2017 wordt de afsluiting geëvalueerd met alle betrokkenen en belanghebbenden. Voorafgaand hieraan zal de gemeente Gennep opnieuw verkeerstellingen uitvoeren op dezelfde locaties als voor de fysieke afsluiting. Als tijdens de evaluatie en/of op basis van de verkeerstellingen blijkt dat de maatregel werkt, wordt ter plaatse een permanent plateau aangelegd.

 

Met extra ‘vrachtwagenverbodsborden’ en aandachtsborden (‘verkeerssituatie gewijzigd’) worden automobilisten op de nieuwe situatie gewezen. De buurt, inclusief bedrijven, school en kinderopvang, worden via  een brief/ flyer geïnformeerd over de nieuwe verkeerssituatie.

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, 1Gennep 5 juli 2017.

 

 

Verwant

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....