Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Nieuwe woonwijk De Heikant

Gemeente Gennep, CRA Vastgoed en Dichterbij plannen een groene parkwijk in De Heikant, Gennep-Zuid, met 198 diverse woningen en zorgvoorzieningen, waar iedereen welkom is. Een inloopbijeenkomst op 25 oktober biedt informatie en inputmogelijkheden.

De gemeente Gennep, CRA Vastgoed en Dichterbij werken samen aan een woonwijk in De Heikant, in Gennep-Zuid. Er is overleg geweest met de buurt en er wordt rekening gehouden met de natuur in het gebied.

 

Het begon als een droom ruim tien jaar geleden, toen de plannen voor De Heikant werden gesmeed. In die hoogtijdagen leek de economie onstopbaar. Maar nu, in het jaar 2023, blijven we worstelen met de financiële crisis. In eerste instantie dachten beleidsmakers dat we ons voorbereidden op krimp, maar nu is het glashelder dat Gennep kampt met een schrijnend tekort aan huizen, vooral betaalbare woningen.

 

Woningen

 

In deze nieuwe woonwijk rond de Stiemensweg komen 198 huizen voor verschillende mensen. Er komen volgens de gemeente betaalbare huurwoningen, woningen voor mensen die net beginnen, huizen waar je oud kunt worden, twee-onder-een-kapwoningen en plaatsen voor woonwagens. Dichterbij gaat ook zorgwoningen bouwen voor 104 mensen die speciale zorg nodig hebben.

 

Bijeenkomst

 

Iedereen is welkom op de bijeenkomst op woensdag 25 oktober in zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. Je kunt binnenlopen tussen 17.30 uur en 21.00 uur, aanmelden is niet nodig. We raden aan om zo vroeg mogelijk te komen, het wordt waarschijnlijk druk.

 

Tijdens de bijeenkomst kun je meer horen over de plannen en vragen stellen aan deskundigen van CRA Vastgoed, Dichterbij en de gemeente Gennep.

 

Groene visie

 

De nieuwe visie voor De Heikant draait om het behoud van de natuur. Het gebied is al lang een speciale plek voor Dichterbij en hun bewoners, maar er kunnen meer mensen genieten van dit groene gebied. Het moet een groene woonwijk worden waar iedereen welkom is om te ontspannen. Martin van Dolderen van de gemeente Gennep:

 

“We gaan ervoor zorgen dat het gebied makkelijk toegankelijk is en dat mensen zich er thuis voelen.”

 

Informatie

 

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met projectleider Martin van Dolderen via (0485) 49 41 41 of stuur een mail naar m.vandolderen@gennep.nl.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...