Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Glasvezel

Gennep

Nog te weinig glasvezelambassadeurs in Gennep

In maart startte Gennep glasvezel de informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de hele gemeente Gennep te realiseren. Om de ‘vraagbundeling’, het laatste onderdeel van de campagne, te kunnen starten zijn circa 70 vrijwilligers nodig. Maar met de helft kan de voorbereiding beginnen. Met de toezegging van diverse belangenorganisaties om hand en spandiensten te leveren is er voldoende vertrouwen voor een succesvol project.

 

 

Glasvezelambassadeurs

 

 

In alle dorpen zijn er al voldoende ambassadeurs alleen in Gennep zelf is er een tekort. ‘We zien dat vaker in grotere woonplaatsen. Daar is de sociale cohesie minder. Het zou jammer zijn als Gennep daardoor geen glasvezelnetwerk krijgt. Inwoners kunnen zich nog tot 21 mei als ambassadeur aanmelden.

 

 

Vertelt projectleider Paul Kempen. De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt.

 

 

Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp of stad komt, is er wel een taak.

 

 

Zie ook:
Ambassadeurs gezocht voor glasvezelcampagne
Fotomodellen gezocht voor glasvezelcampagne
Campagne voor glasvezel in 2018 van start
Hoge respons op onderzoek naar snel internet in de gemeente
Onderzoek naar mogelijkheden breedbandnetwerk gemeente Gennep
Gemeente vraagt mening inwoners over snel internet
Onderzoek naar snel internet voor de hele gemeente

 

 

30 mei eerste training

In twee bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunnen de ambassadeurs alle vragen van buurtbewoners beantwoorden.

 

 

De ambassadeur speelt een belangrijke rol. Zij geven de buren de juiste informatie over glasvezel.

 

 

Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren.

 

 

Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren. De trainingsdata zijn 30 mei, 5, 13 en 14 juni van 19.30 tot 21 uur in het gemeentehuis. De ambassadeurs worden persoonlijk uitgenodigd.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/posts/1925928914105410

 

 

Waarom glasvezel?

 

 

Met glasvezel kun je onbeperkt supersnel internetten, interactief en super-HD tv kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. Sneller internet is nodig voor digitale (mantel)zorg, veilig wonen, leren, werk en ontspanning.

 

 

De kabel van Ziggo en KPN kan al die data nauwelijks nog verwerken. Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%, waardoor de netwerken van KPN en Ziggo dicht slibben en de vooruitgang nauwelijks kunnen bijhouden.

 

 

Dat levert nu al veel problemen op.

 

 

In Nederland zijn ruim 2,7 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun netwerk in de gemeente Gennep niet verder uitbreiden. Daarom moeten we samen de krachten bundelen voor glasvezel.

 

 

Want met glasvezel kunnen we de komende 40-50 jaar wel optimaal gebruikmaken van internet en tv.

 

 

Je kunt je aanmelden als ambassadeur op gennepglasvezel.nl/vrijwilliger. Je vindt er ook alle informatie over de taken.

 

 

Verwant

Gennep

Vrijdag is het allereerste huis in de gemeente Gennep aangesloten op het glasvezelnetwerk. Provider TriNed heeft onder toeziend oog van wethouder Janine van Hulsteijn...

Gennep

Een buurtbewoonster van het Ketelhuis keek verbaasd uit het raam. Een paar arbeiders waren verwoed aan het graven... De bewoonster ging poolshoogte nemen en...

Gennep

In Gennep is op woensdag 4 maart de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP). Vanuit deze centrales gaan de glasvezelkabels naar...

Gennep

Eric Vos van E-Fiber en wethouder Janine van Hulsteijn staken donderdagmiddag de eerste schop voor de aanleg van glasvezel in de grond. Gennep is...