Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

VIDEO: Noodverordening

Vanaf woensdag 18 maart is een noodverordening van kracht dat nergens op één locatie meer dan honderd mensen tegelijk mogen zijn. Dit geldt voor alle 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De verordening is vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de burgemeester van Venlo, Antoin Scholten.

 

 

De verordening wordt ingezet in het belang van de volksgezondheid en tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Justitie en gemeenten kunnen nu handhaven als een maatregel die het kabinet afgekondigd heeft niet wordt nageleefd. Er mag bijvoorbeeld wel via een uitgifteloket eten gehaald worden, maar het mag niet genuttigd worden op het terrasje behorende bij de horecagelegenheid. Scholten noemt de maatregel een stok achter de deur:

 

 

Ik merk dat iedereen zich houdt aan de voorschriften zoals die door de minister afgelopen zondag zijn afgekondigd. Iedereen begrijpt dat dit een heel serieuze situatie is.

 

 

Het is niet zo dat er door de noodverordening plots heel wat meer agenten of gemeentelijke handhavers op straat zijn. “Ik moet er in de veiligheidsregio voor zorgen dat de maatregelen van de minister worden nagevolgd, is dat niet het geval hebben we nu de mogelijkheid te handhaven. Dat kan bestuurlijk zijn met bijvoorbeeld dwangsommen. Maar ook strafrechtelijk waarbij er zelfs een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van 3.000 euro kan worden opgelegd,” legt Scholten uit:

 

 

Maar dat zijn maatregelen voor het uiterste geval. Ik ben ervan overtuigd dat we dat hier niet hoeven te gebruiken.

 

 

Video: Omroep Venlo

 

 

Corona

 

 

Reacties