Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brute Overval: OM eist 6 jaar cel
Openbaar Ministerie (OM) Limburg Maastricht rechtbank 2023

Gennep

Brute overval: OM eist 6 jaar cel

Twaalf jaar na een gewelddadige overval waarbij geld en sieraden werden gestolen, eist het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van zes jaar tegen een 31-jarige man uit Arnhem, nadat een DNA-match werd gevonden op de tape waarmee de slachtoffers vastzaten.

In een donkere augustusnacht van 2012 werden een man en een vrouw in Gennep bruut overvallen. Vier gemaskerde indringers drongen hun woning binnen, gewapend met bivakmutsen en vuurwapens.

 

Overval

 

De vrouw, die naar het toilet wilde gaan, werd geconfronteerd met de indringers, terwijl haar man half slapend in bed lag. Wat begon als een rustige nacht veranderde snel in een nachtmerrie toen een van de overvallers een geweer op de man richtte, die nietsvermoedend in bed lag.

 

De daders eisten geld en sieraden van het echtpaar en hielden hen onder schot terwijl ze de kluizen doorzochten. Na het buitmaken van ruim 130.000 euro aan geld en kostbaarheden, bonden de overvallers de slachtoffers vast met tie wraps en tape voordat ze vluchtten. De angst en het trauma van die vreselijke nacht zouden de slachtoffers nog lang bijblijven.

 

Doorbraak

 

Twaalf jaar na de verschrikkelijke gebeurtenis bracht een doorbraak in het forensisch onderzoek nieuwe hoop voor gerechtigheid. Door geavanceerde DNA-analysetechnieken werd een match gevonden tussen DNA-sporen die waren achtergelaten op de tape waarmee de slachtoffers waren vastgebonden, en een verdachte die voorheen niet in beeld was geweest.

 

De politie arresteerde een 31-jarige man uit de regio Arnhem. Hij wordt nu geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van betrokkenheid bij de gewelddadige overval.

 

Leed

 

Tijdens de rechtszaak benadrukte het Openbaar Ministerie het leed dat de slachtoffers is aangedaan. Ook wees het OM op de gemiste kansen van de verdachte om zijn leven te beteren. Ondanks zijn jeugdige leeftijd op het moment van de overval en een strafblad, had de verdachte volgens het OM voldoende tijd gehad om zijn leven te beteren. Hij lijkt echter weinig spijt te tonen voor zijn daden.

 

 

Hoewel de verdachte zijn betrokkenheid bij de overval blijft ontkennen, blijft het OM overtuigd van zijn schuld. Daarom eisen zij een gevangenisstraf van zes jaar tegen de verdachte. De uitspraak in deze zaak wordt binnenkort verwacht.

 

Verwant

Column

De nieuwe column van Dwarsliggert bekritiseert het idee van hengelen als sport, waarbij het lijden van vissen wordt genegeerd voor menselijk vermaak. Dwarsliggert pleit...

Gemeente Gennep

Op dinsdag 5 september zal de tent van Kijk Niet Weg neerstrijken in Gennep. De activiteiten zullen 's ochtends om 10.00 uur van start...

Gennep

Volgens het Openbaar Ministerie hebben Dolly Lee (68) en Herman van Olst (86), twee handelaren uit Gennep, miljoenen verdiend met een grootschalige fraude. Zij...

Gennep

Een 21-jarig man uit Ottersum is veroordeeld voor het veroorzaken van het terrasdrama bij De Stadsherberg in Gennep, waarbij op 3 juni 2020 zes...