Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Onbegrip om verdwenen pinautomaat

In de Gennepse Spoorstraat tussen Elite en de Scapino is de pinautomaat verdwenen. Gennepenaren reageren vol onbegrip: “Er wordt doodleuk verwezen naar Boxmeer of Cuijk! Dat is 10 kilometer verder om even geld op te nemen!”

 

 

Geldmaat

 

 

Uiteindelijk verdwijnen alle pinautomaten van ABN Amro, ING en Rabobank. Ze worden in 2019 en 2020 vervangen door apparaten van het gezamenlijke merk Geldmaat. Het pinnen van contant geld neemt af, daarom willen de banken het aantal pinautomaten verminderen. Geert Eikelboom, directeur van Geldservice Nederland (GSN), het bedrijf de geldautomaten beheerd voor de banken, zegt dat in Nederland iedereen in een straal van vijf kilometer een geldautomaat tot zijn beschikking moet hebben.

 

 

Pinnen kan nu in Gennep alleen nog bij de Rabobank in de Zandstraat of bij (en tijdens de openingstijden van) de Albert Heijn aan het Wilhelminaplein of de Jan Linders aan Het Straatje. In Heijen, Ottersum en Ven-Zelderheide is pinnen al langer verleden tijd. In Milsbeek kun je volgens Geldmaat (nog) wel pinnen.

 

 

Kijk op de locatiewijzer voor een overzicht van alle geldautomaten van Geldmaat, ABN AMRO, ING en Rabobank.

 

 

Reacties