Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Teunesen Zand en Grint

Gennep

Onrust bij grintbedrijf Teunesen

Vermeende interne kwesties en financiële onregelmatigheden bij Grintbedrijf Teunesen leiden tot onderzoek, terwijl familieconflicten en vertraagde publicatie de situatie verder compliceren. Externe experts zijn ingeschakeld om helderheid te verschaffen en mogelijke verbeteringen te identificeren.

Teunesen Zand en Grint bevindt zich momenteel in een turbulente fase als gevolg van vermeende interne kwesties. Volgens berichten van Quote Magazine zou er sprake zijn van ruzies en fraude.

 

Volgens de website van het tijdschrift heeft een opvallende vermelding op het jaarverslag van 2021 – “PRÉ-CONCEPT” – de aandacht getrokken en geleid tot een diepgaander onderzoek. Hierdoor werden de jaarstukken pas eind 2022 vrijgegeven.

 

Conflicten

 

Vragen over cijfers, zoals een omzet van €85 miljoen en een winst van bijna €6 miljoen, zijn versterkt door de vertraagde publicatie. Bovendien kwamen familieconflicten tussen de vier leidende broers aan het licht, wat niet alleen impact had op het bedrijf, maar ook op de familiebanden.

 

Het onderzoek werd bemoeilijkt door de mogelijkheid van contante betalingen aan een andere familie en de invloed van de Teunesen-familie op werknemers. Als reactie hierop zijn externe experts, waaronder een advocaat, ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek en mogelijke verbeteringen.

 

Teunesen Zand en Grint B.V.

 

Teunesen zand en grint beschikt over een rijke ervaring van ongeveer tachtig jaar binnen de zand- en grindindustrie. Het betreft een familiebedrijf gevestigd in Heijen, dat actief betrokken is bij diverse aspecten zoals de ontwikkeling van natuur- en recreatiegebieden, waterbeheer, en de extractie en verwerking van zand en grind.

 

Teunesen zand en grint, in samenwerking met AVG Beheer, heeft gedetailleerde plannen ontwikkeld voor de uitbreiding van de bestaande haven in Heijen.

 

Verwant

Ottersum

Het graf van een Nederlandse KNIL-militair en zijn Indonesische vrouw is onlangs toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst van Gennep. Deze erkenning komt voort uit...

Gennep

Gennep vervangt een leegstaand bedrijfsgebouw en fitnesscentrum in het centrum door een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig betaalbare woningen. De huurprijzen variëren van 800...

Gemeente Gennep

Inwoners van Gennep krijgen toegang tot videorechtspraak voor bewindzaken, waardoor ze reistijd en kosten naar Roermond kunnen vermijden. Deze nieuwe optie is beschikbaar sinds...

Gennep

Een geslaagde reünie in 't Trefcentrum in Gennep bracht voormalige leden van jeugdsoos 't Trefcentrum samen. De avond was gevuld met warme herinneringen, ontmoetingen...