Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Oogstdag in Gennep
Oogstdag in Gennep

Gennep

Oogstdag in Gennep

Lokaal initiatief Meer Bomen Nu organiseert op 25 november een oogstdag in Gennep, waar vrijwilligers witte abelen oogsten om ze te redden van verwijdering. Het project promoot circulair groenbeheer door overtollige zaailingen te herplanten, en inwoners kunnen zich aanmelden op meerbomennu.nl.

In een tijd waarin duurzaamheid en natuurbehoud centraal staan, is het lokale initiatief Meer Bomen Nu een lichtend voorbeeld van hoe gemeenschappen betrokken kunnen raken bij circulair groenbeheer. Het project, dat zaailingen redt die anders verloren zouden gaan, organiseert op zaterdag 25 november een oogstdag in Gennep.

 

Deze gebeurtenis biedt inwoners de mogelijkheid om op een positieve manier bij te dragen aan het behoud van lokale flora. ‘Meer Bomen Nu’ richt zich op het verzamelen van zaailingen die boventallig of ongewenst zijn in natuurgebieden. De boompjes, die anders zouden worden verwijderd, worden naar een tijdelijke opslagplaats gebracht, de zogenaamde Bomenhub.

 

Van daaruit worden ze opnieuw geplant op geschikte locaties of direct opgehaald door geïnteresseerde individuen. Wat dit initiatief uniek maakt, is het circulaire aspect, waarbij de huidige plantlocatie over vijf jaar zelf een oogstlocatie kan worden.

 

Oogstdag

 

De aanstaande oogstdag in Gennep staat gepland voor zaterdag 25 november. De focus ligt op het oogsten van witte abelen (Zilverpopulieren) die zich bevinden tussen de weg en agrarische percelen, boven een droge afwateringsgeul.

 

Meer Bomen Nu roept lokale vrijwilligers op om de gemeente te ondersteunen door te helpen bij het oogsten van boompjes die anders verwijderd zouden worden. Dit alles om ervoor te zorgen dat de afwateringsgeul vrij blijft.

 

Inwoners die willen deelnemen aan de oogstdag kunnen zich aanmelden via de officiële website van Meer Bomen Nu. Op deze site staat ook praktische informatie over de locatie (Veerstraat 2, Gennep) en het tijdstip (09.30-13.00 uur). Door deel te nemen, kunnen lokale bewoners actief bijdragen aan de instandhouding van de natuurlijke omgeving.

 

Verwant

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...