Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ooievaars-verhalenwedstrijd Hans Franken
Ooievaars-verhalenwedstrijd Hans Franken

Gennep

Ooievaars-verhalenwedstrijd

Op het historische Stadhuis in Gennep prijken majestueuze ooievaars, terwijl gezelligheid de Markt vult. Tourist Info Gennep schittert met een verhalenwedstrijd, beoordeeld door auteur Paul Rongen.

De ooievaars hebben hun plekje boven op het historische Stadhuis van Gennep ingenomen, en ze hebben bezoekers! Als je op de Markt staat en je ogen omhoog richt, zul je het majestueuze paar daar zien zitten, hoog boven de straten. En als je goed luistert, kun je zelfs het klepperen van hun snavels horen, alsof ze elkaar een verhaaltje vertellen.

 

De trotse ooievaarsouders hebben hun nest uitgebreid met een paar schattige kuikens! Pluizige, snoezige baby-ooievaartjes zijn nu onderdeel van het uitzicht. Ze zijn zo schattig dat zelfs de bloemen op het marktplein een beetje jaloers lijken te zijn op hun charme.

 

Ooievaars-verhalenwedstrijd

 

Om deze vreugdevolle gebeurtenis te vieren, heeft Tourist Info Gennep iets leuks bedacht: een verhalenwedstrijd, helemaal gewijd aan de ooievaar! Dus pak je pen en papier, of beter nog, laat je fantasie de vrije loop op je toetsenbord, en schrijf het meest betoverende verhaal over deze majestueuze vogels. En als je een kunstenaar bent, waarom voeg je dan niet een tekening toe aan je meesterwerk?

 

Alle leeftijden zijn welkom om mee te doen! Dus of je nu een jonge avonturier bent die net begint met schrijven of een doorgewinterde verhalenverteller, deze wedstrijd is voor jou!

 

Stuur jouw verhaal vóór zaterdag 18 mei naar touristinfo@visitgennep.nl of stop het in de brievenbus bij de Tourist Info in het oude stadhuis. En zorg ervoor dat je je naam, leeftijd (als je een kind bent) en telefoonnummer erbij vermeldt. Paul Rongen, de auteur van de Doordenkers in de Maas en Niersbode, zal de winnaars kiezen uit alle betoverende verhalen in elke leeftijdscategorie.

 

En dan, op een glinsterende dag (nou ja, de exacte datum moeten ze nog bepalen!), zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij de Tourist Info. Ze bellen de winnaars van tevoren, dus zorg ervoor dat je je telefoon bij de hand hebt!

 

 

Foto: Hans Franken

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gennep

Bibliotheek Gennep biedt veilige wifi via Publicroam voor online verbinding zonder zorgen. Gratis account aanmaken via app of website. Werkplekken, studieplekken en printservice beschikbaar...