Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nina Holthausen

Gennep

Op ontdekkingsreis met Nina

Regelmatig vinden in de Kenniskeuken exposities plaats. Deze keer wordt de bezoeker verrast op bijzondere schilderijen van de 52-jarige Nina Holthausen uit Gennep. Ga mee Op ontdekkingsreis met Nina en laat je meeslepen door haar abstracte kunstwerken. Meer informatie op www.Gennep.News.

Regelmatig vinden in de Kenniskeuken in de kelder van de bieb in Gennep leuke exposities plaats. Deze keer wordt de bezoeker verrast op bijzondere schilderijen van de 52-jarige Nina Holthausen uit Gennep. Ga mee Op ontdekkingsreis met Nina en laat je meeslepen door de abstracte kunstwerken van deze kunstschilder uit Gennep.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Nina schildert voornamelijk met olieverf en acryl maar maakt ook gebruik van andere technieken en verven. Haar basis bestaat veelal uit boeken, kranten of zelfs behangpapier waar zij zich door laat inspireren.

 

 

Met behulp van fragmenten uit boeken en kranten en gebruik te maken van collage, verf en geometrische figuren ontstaat er een gelaagdheid wat spanning en dynamiek aan mijn werk geeft.

 

 

Zegt de Gennepse kunstenaar. Het resultaat levert in ieder geval bijzondere schilderijen op waarin chaos en rust elkaar afwisselen en lijn, tekst en kleur een belangrijke rol spelen.

 

 

https://www.facebook.com/nina.holthausen/posts/2815391215156317

 

 

Nina Holthausen

 

 

Nina is van kinds af aan geboeid door het maken van kunst. Dat uit zich in kleien, keramiek en het bewerken van steen. Als kind wilde zij ook al naar de kunstacademie maar die ambitie wordt pas ingevuld als zij zo’n tien jaar geleden zich gaat toeleggen op het schilderen en een opleiding aan de Academie voor de Schone Kunsten in het Belgische Arendonk volgt. Daar heeft zij deze opvallende stijl van gelaagd schilderen ontwikkeld, een stijl die nog steeds in beweging is. Haar schilderijen hebben geen naam. Nina:

 

 

Het is aan de kijker om aan te geven wat hij of zij in mijn schilderijen ziet.

 

 

 

 

Was het bezig zijn met kunst voor Nina eerst vooral een hobby, tegenwoordig is het schilderen steeds meer een leefwijze geworden.

 

 

Je moet wat maken. Die drive komt van binnenuit. Iets maken voor jezelf of in opdracht. En ook exposeren zodat mensen kunnen zien wat je maakt.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2366328663456291&id=885383441550828&__xts__[0]=68.ARBQH8fF2j5yve_7AjtEm8Oh_eqoeYMiAqYtl1j3SSS3JXYvVAdpvTGm_ZrrzFkw36C3AVXDMWnjF2yIy_VUwf1XwKaoPSBCFh-sTfiLIXMXJ59p_Lri8ILxlOvVVsJXGVZR0dviXd3YBzVRZRTpNw98qMtvGQ_mbNmopDx2r3MB6s1J9cb1GKHSAIWk73E0ZJfA_LE7551wkPsHRVluzHqXRNQAxL_Hqxt2L5QyUbJ4QXQfqdUWwNkrQKq-4pkiApXaWZw8aEiqs_NWp-7TFmzzqBC6K0Izylp1BSARTiGkqH-RQZWFjtkb_tnkI4yeKxwTX49mchh8Xfp8tSSL0d8yQg&__tn__=-R

 

 

Al eerder heeft zij geëxposeerd bij de Huisartsenpraktijk in Gennep, bij Fitland en bij de manege in Malden. Meer over haar en haar werk is te vinden op ninaholthausen.nl, Instagram en Facebook. En nu tot zondag 1 september in de Kenniskeuken van de bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep.

 

 

Verwant

Gennep

Op zondag 4 juni vond de Living Library van Biblioplus plaats bij Dialoogmuseum De Crypte in Gennep. Onder een stralende zon konden bezoekers genieten...

Gennep

Hé jij daar! Heb jij altijd al willen weten hoe het is om een echte archeoloog te zijn? Grijp dan nu je kans tijdens...

Gennep

Baby's en peuters in Gennep kunnen nu genieten van een leuke nieuwe activiteit tijdens het zwemmen. Pica Mare heeft een speciale gift ontvangen van...

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...