Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

open dagen van Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege
open dagen van Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege

Gennep

Open dagen middelbare scholen

Ontdek de middelbare school tijdens open dagen tussen 23 februari en 15 maart bij Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege. Ervaar de sfeer, doe mee aan leuke activiteiten en meld je aan voor de brugklas op dinsdag 26 maart. Meer info op schoolwebsites en Gennep.News.

Ben je ook zo nieuwsgierig naar wat de middelbare school te bieden heeft? Tijdens de open dagen van de middelbare scholen staan de deuren wagenwijd open voor jou en andere geïnteresseerden. Of je nu in groep 7 zit en voor het eerst een kijkje wilt nemen, of in groep 8 bent en voor een belangrijke keuze staat, deze open dagen zijn dé kans om te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege hebben speciaal voor jou hun open dagen gepland tussen 23 februari en 15 maart 2024. Zo weet je zeker dat je alle scholen kunt bezoeken en een weloverwogen keuze kunt maken. Tijdens deze dagen krijg je de unieke kans om de scholen van dichtbij te ervaren. Je ontmoet niet alleen de docenten, maar ook de leerlingen die er al les volgen.

 

“Zo krijg je een goed beeld van de sfeer op school.”

 

Open dagen

 

Tijdens de open dagen kun je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten in de klaslokalen. Wat dacht je van spannende scheikundeproefjes, het geschiedenisspel Kopspijkers, of een potje darten bij Aardrijkskunde? Ook kun je meer te weten komen over jouw eigen interesses en talenten tijdens de activiteit Ontdek Passies & Dromen. En als kers op de taart worden er ook nog informatieve presentaties gegeven, zodat je goed geïnformeerd bent bij het maken van je keuze.

 

Aanmelden

 

Ben je eruit welke school het beste bij jou past? Dan is het tijd om je aan te melden voor de brugklas! De laatste week van maart is het landelijke aanmeldweek. Op dinsdag 26 maart kun je op alle scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen terecht om je aan te melden. Bij het Merletcollege en ElzendaalcollegeMetameer kunnen ouders/verzorgers hun kind aanmelden met een digitaal aanmeldformulier.

 

Wil je meer weten over de scholen en het aanmeldproces? Neem dan een kijkje op de websites van de scholen. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken voor jouw toekomst op de middelbare school.

 

Verwant