Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Niersdal Gennep Open Monumentendag

Gennep

Open Monumentendag: zes nieuwe borden

Zaterdag werden er in Gennep tijdens Open Monumentendag zes informatieborden, vormgegeven in de toeristische huisstijl, onthuld. Kees Rietveld uit Milsbeeks heeft de informatiepanelen gedrukt. De frames zijn van Stam Constructie uit Milsbeek en BAS Lasservice uit Heijen. Bekijk de foto’s op Gennep.News.

Zaterdag werden er in Gennep tijdens Open Monumentendag zes informatieborden, vormgegeven in de toeristische huisstijl, onthuld. Kees Rietveld uit Milsbeeks heeft de informatiepanelen gedrukt. De cortenstalen lessenaars en frames zijn geproduceerd en geplaatst door Stam Constructie uit Milsbeek en BAS Lasservice uit Heijen.

 

 

Zaterdag werden er in Gennep tijdens Open Monumentendag zes informatieborden, vormgegeven in de toeristische huisstijl,…

Geplaatst door Gennep News op Zaterdag 12 september 2020

 

 

Piloten Joep – Hoofdstraat, Heijen

 

 

Als eerbetoon aan deze bescheiden, belangrijke verzetsman tijdens WOII is op verzoek van de werkgroep Historisch Heijen een bord geplaatst. Vanaf 1961 tot 1976 was Joep een gerespecteerd politieagent in Heijen; iemand die wij niet mogen vergeten.

 

 

Bevrijdingsdag op TVL TV

 

 

Huis Heijen – Hoofdstraat, Heijen

 

 

Kort na 1500 is deze (water)burcht gebouwd; een beeldbepalend gezicht in Heijen. De geschiedenis van het huis Heijen toont nogal wat hiaten. Bekend is dat in de 17e eeuw de Onderheerlijkheid van de Heerlijkheid Gennep verheven werd naar de Heerlijkheid Heijen. Medio 18e eeuw werd deze Heerlijkheid een gemeente van het kanton Goch. Vanaf 1800 maakte het deel uit van de gemeente Bergen en sinds de gemeentelijke herindeling in 1973 bij de gemeente Gennep hoort.

 

 

 

 

Joodse begraafplaats – Davidlaan, Gennep

 

 

De begraafplaats herinnert aan de Joodse gemeenschap in Gennep en beschrijft de gebruiken van een Joodse begraafplaats. Op dit bord wordt verwezen naar de 22 struikelstenen die ter herinnering aan de 22 gedeporteerde Gennepse Joden op diverse plaatsen in Gennep geplaatst zijn.

 

 

Struikelstenen geplaatst

 

 

Niersdal – hoek Rijksweg en Bloemenstraat, Milsbeek

 

 

De inrichting van deze rustplek is tot stand gekomen als onderdeel van het project Dijkversterking Milsbeek – Ven-Zelderheide. Het bord geeft informatie over het mooie Niersdal.

 

 

 

 

Veritable Poppy Project – begraafplaats, Milsbeek

 

 

Dit bord met de toepasselijke tekst ‘Bloementuin als eerbetoon’ geeft informatie over dit bijzondere kunstwerk. De klaprozen staan symbool voor de 221 gesneuvelde geallieerde militairen tijdens WO II. Een initiatief van Bianca van Dreumel en Daantje Kip.

 

 

VIDEO: Veritable Poppy Project

 

 

Raadhuisplein, Ottersum

 

 

Door de cultuur historische kring Ottersum onder leiding van Sjef Coopmans is veel energie gestoken in de totstandkoming van dit bord. De zes gebouwen rondom het Raadhuisplein die beschreven worden, zijn zo op het bord geplaatst dat je in één oogopslag ziet waar het gebouw staat dat beschreven wordt. De plattegrond in het midden verduidelijkt dit nog eens extra. Op de achterzijde is de plattegrond van Ottersum geplaatst, een extra service voor gasten in Ottersum.

 

 

 

 

Genneperhuispad, Gennep

 

 

De zes oude borden langs het pad naar het Genneperhuis zijn vervangen. Op deze borden lees je de geschiedenis van het Genneperhuis vanaf 331 na Chr. tot heden. Aan de overzijde van de Maas, aan de Oeffelter Meent, tegenover het Genneperhuis staat een bord op een lessenaar dat de belegering van vesting het Genneperhuis door de Spaanse troepen beschrijft. Deze borden werden niet onthuld. De lay-out is aangepast volgens de nieuwe toeristische huisstijl, de tekst is hetzelfde gebleven.

 

 

Foto’s: Gerri van GennepNews

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...