Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Opening Fototentoonstelling ‘Mijn moeder was een echte strijder’

Opening Fototentoonstelling ‘Mijn moeder was een echte strijder’

gesp-def

“Al meer dan 20 jaar bestaat er een stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago. Reden genoeg om deze verbondenheid eens voor het voetlicht te plaatsen”, vindt Wim le Clercq, voorzitter a.i. van Stichting GESP. Daarom staat de benedenverdieping van de openbare bibliotheek in Gennep komende weken in het teken van deze samenwerking met Nicaragua. Er is een fototentoonstelling en er worden lezingen gegeven.

Dit verhaal trof ons zo, dat we besloten deze tentoonstelling ook naar Gennep te halen.

Tot 18 december is de tentoonstelling te zien tijdens openingstijden van Biblioplus in Gennep op woensdag, donderdag en zaterdag. “Vorig jaar maakten wij kennis met de foto’s van Piet den Blanken. Deze fotograaf vertelt met foto’s het verhaal van Ivania. Een vrouw die al jong zwanger werd, maar altijd bleef zoeken naar mogelijkheden om vooruit te komen. Om haar kinderen te kunnen voeden. Opgeven was geen optie. Dit verhaal trof ons zo, dat we besloten deze tentoonstelling ook naar Gennep te halen.” En Wim le Clercq vervolgt: “En dat was een mooie aanleiding om ook de jarenlange samenwerking en vriendschap met San Pedro in beeld te brengen.”

Naast het fotoverhaal van Ivania zijn er ook foto’s over waterbeheer in Nicaragua. Dat is vooral door El Niño een actueel thema. Tevens is er een overzicht van bijna 25 jaar GESP te zien.

Lezingen
Naast de fototentoonstellingen worden er ook elke donderdag om 19.30 uur lezingen gehouden. Dit start met een lezing van Piet den Blanken donderdag 17 november over het leven in Nicaragua, gezien vanuit de camaralens. Voor de kinderen zijn er interactieve voorleesmiddagen. Gerard Sonnemans gaat op interactieve wijze het verhaal vertellen over Sergio en Rosa uit het boek ‘Het lot van een geluksvogel’.

Meer informatie over de lezingen staat op gespgennep.nl.

Bron: Gemeenterubriek Gennep

 

Reacties