Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Opening Fototentoonstelling ‘Mijn moeder was een echte strijder’

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Opening Fototentoonstelling ‘Mijn moeder was een echte strijder’

gesp-def

“Al meer dan 20 jaar bestaat er een stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago. Reden genoeg om deze verbondenheid eens voor het voetlicht te plaatsen”, vindt Wim le Clercq, voorzitter a.i. van Stichting GESP. Daarom staat de benedenverdieping van de openbare bibliotheek in Gennep komende weken in het teken van deze samenwerking met Nicaragua. Er is een fototentoonstelling en er worden lezingen gegeven.

Dit verhaal trof ons zo, dat we besloten deze tentoonstelling ook naar Gennep te halen.

Tot 18 december is de tentoonstelling te zien tijdens openingstijden van Biblioplus in Gennep op woensdag, donderdag en zaterdag. “Vorig jaar maakten wij kennis met de foto’s van Piet den Blanken. Deze fotograaf vertelt met foto’s het verhaal van Ivania. Een vrouw die al jong zwanger werd, maar altijd bleef zoeken naar mogelijkheden om vooruit te komen. Om haar kinderen te kunnen voeden. Opgeven was geen optie. Dit verhaal trof ons zo, dat we besloten deze tentoonstelling ook naar Gennep te halen.” En Wim le Clercq vervolgt: “En dat was een mooie aanleiding om ook de jarenlange samenwerking en vriendschap met San Pedro in beeld te brengen.”

Naast het fotoverhaal van Ivania zijn er ook foto’s over waterbeheer in Nicaragua. Dat is vooral door El Niño een actueel thema. Tevens is er een overzicht van bijna 25 jaar GESP te zien.

Lezingen
Naast de fototentoonstellingen worden er ook elke donderdag om 19.30 uur lezingen gehouden. Dit start met een lezing van Piet den Blanken donderdag 17 november over het leven in Nicaragua, gezien vanuit de camaralens. Voor de kinderen zijn er interactieve voorleesmiddagen. Gerard Sonnemans gaat op interactieve wijze het verhaal vertellen over Sergio en Rosa uit het boek ‘Het lot van een geluksvogel’.

Meer informatie over de lezingen staat op gespgennep.nl.

Bron: Gemeenterubriek Gennep

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...