Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Operatie Steenbreek opent plantenbieb

Op 4 april 2023 heeft wethouder Frank Pubben de ‘plantenbieb’ geopend bij de bibliotheek in Gennep. De plantenbieb is een initiatief van Operatie Steenbreek en heeft als doel om meer groen in de stad te brengen en de biodiversiteit te vergroten. Meer informatie op Gennep.News.

Op 4 april 2023 heeft wethouder Frank Pubben de plantenbieb geopend bij de bibliotheek in Gennep. De plantenbieb is een initiatief van Operatie Steenbreek en heeft als doel om meer groen in de stad te brengen en de biodiversiteit te vergroten.

 

Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kan iedereen hier terecht om plantjes, kruiden, zaden en stekjes te ruilen of te doneren.

 

Het idee achter de plantenbieb is simpel: maak een stekje van een plant uit je eigen tuin en zet deze in de plantenbieb. Iedereen mag vervolgens gratis een plantje meenemen uit de plantenbieb. Het is wel de bedoeling dat je dan ook iets groens terugplaatst om ervoor te zorgen dat de plantenbieb niet leeg raakt. Zo kunnen buurtbewoners op een leuke en gezellige manier hun tuin vergroenen en hun liefde voor planten delen.

 

Het vergroenen van je tuin, balkon of straat heeft veel voordelen. Zo zorg je bijvoorbeeld voor minder wateroverlast en blijft je tuin koeler tijdens een hete zomer. Daarnaast trek je met meer planten en bloemen insecten, vogels en andere dieren aan, wat de biodiversiteit ten goede komt.

 

En van een groene tuin word je natuurlijk ook vrolijk!

 

Tijdens de week van de groene tuin worden er via social media tips gedeeld om je tuin te vergroenen. Zo kun je zelf ook aan de slag om je omgeving groener te maken. Op woensdag 5 april is er een open podium bij de bibliotheek waar je meer informatie kunt krijgen over het vergroenen van je tuin.

 

Al met al is de plantenbieb een mooie en laagdrempelige manier om meer groen in de stad te brengen en de biodiversiteit te vergroten.

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...