Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Optocht Gennep: dit moet je weten!

Op zondag 3 maart 2019 is het weer superdruk én gezellig in het Bombakkesriek. Dan staan we weer met z’n allen te hossen tijdens de optocht in Gennep. Dat gaat gebeuren vanaf 13.30 uur, als de eerste wagens vertrekken vanaf de Markt. Wat je nog meer moet weten over de optocht lees je op www.Gennep.News/carnaval!

Heb je je outfit voor de optocht al klaar hangen? Zijn de kratten bier en flessen drank al ingeslagen? Over een paar weken is het zover: dan staan we weer met z’n allen te hossen tijdens de optocht in Gennep.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059386220971286

 

 

Op zondag 3 maart 2019 is het weer superdruk én gezellig in het Bombakkesriek. Alle wagens en groepen komen langs tijdens de Gennepse carnavalsoptocht. Dat gaat gebeuren vanaf 13.30 uur, als de eerste wagens vertrekken vanaf de Markt (bij het stadhuis en Hotel De Kroon). Inschrijven kan tot en met 24 februari 2019, maar dat wist je natuurlijk al.

 

 

Inschrijving carnavalsoptocht 2019 geopend

 

 

Bij het inschrijfformulier zit ook het optochtreglement. Lees dit goed door en handel ernaar! De regels en de aanwijzingen van politie, verkeersregelaars en ordecommissarissen dienen strikt opgevolgd te worden.

 

 

Andere mededelingen van de organisatie zijn te vinden in de Bombakkeskrant, en jullie contactpersoon krijgt ze tijdens het uitreiken van de startnummers.

 

 

Verzekeren

 

 

’t Bombakkes heeft een WA verzekering afgesloten voor de optocht. Toch is elke deelnemer zelf ook verplicht om ook voldoende verzekerd te zijn! Dit geldt bovenal voor deelnemende wagenbouwers de chauffeurs van de wagens. Als chauffeur moet je ook een geldig rijbewijs voor het betreffende voertuig hebben en dat toonbaar bij je dragen. Veldsink-Van de Ven Adviesgroep (Spoorstraat 121 te Gennep) biedt wagendeelnemers een verzekering aan die speciaal voor optochten is ontwikkeld.

 

 

Bouwen

 

 

Tijdens het bouwen van je wagen kunnen commissieleden, juryleden of ordecommissarissen op bezoek komen. Ze vinden het belangrijk om te zien welke moeite er wordt gedaan om een mooie wagen te bouwen.

 

 

Plastic confetti verboden in Gennep

 

 

Prijzen

 

 

Meedoen is niet alleen leuk en gezellig, je kunt er ook nog prijzen mee winnen! 36 prijswinnaars verdelen een totaalbedrag van € 2640,00. Naast geldbedragen kunnen er ook aanmoedigingsprijzen uitgereikt worden. De eerste plaats bij de enkelingen/paren,kleine loopgroepen, de grote wagens en de groteloopgroepenontvangen een beker. De wisselbeker wordt uitgereikt aan de hoogst scorende Grote Wagen of Grote Loopgroep. Hiermee sleep je ook de eervolle vermelding in de wacht!

 

 

Club Carnavalesk wint Gennepse optocht

 

 

Terugkijken

 

 

Als je meedoet aan de optocht kun je niet zelf al het moois dat voorbij gaat komen bekijken. Gelukkig doet GennepNews dat voor je! Tot en met Aswoensdag zijn er diverse herhalingen te zien op TVLtv. TVLtv is te ontvangen via het digitale televisiepakket: Bij Ziggo op kanaal 44, en via KPN, XS4ALLen Telfort op kanaal 1374.

 

 

 

 

Muziek

 

 

Allemaal leuk en aardig, maar welke muziek draai je op die wagen, of tijdens het bouwen? Op Spotify hebben wij alvast een lijstje (ruim 70 uur muziek!) gemaakt ter inspiratie of om alvast in de stemming te komen! Mis je nog een carnavalskraker? Laat het ons weten!

 

 

 

 

Carnaval

 

 

Kijk voor nog meer informatie op bombakkes.nl!

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...