Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Oud Gennep ontmoet nieuwe technologie

Stichting Erfgoed Gennep (StEG) is in 2020 opgericht met als doel het verzamelen en beheren van cultuurhistorisch erfgoed binnen de gemeente Gennep. De stichting, waarvan de werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers, digitaliseert en publiceert haar verzameling op de website stichtingerfgoedgennep.nl.

 

 

Ruud van der Laan, eigenaar van de supermarkt Albert Heijn in Gennep, heeft een 5-jarige sponsorovereenkomst getekend met StEG. Hierdoor krijgt de erfgoedstichting de mogelijkheid een glasvezelaansluiting te gebruiken, waardoor het werken met de bestanden en de toegang tot de fotobank eenvoudiger wordt.

 

 

De vele gezichten van Gennep

 

 

StEG heeft inmiddels zo veel materiaal verzameld, dat er besloten is een plakplaatjes-spaarboek te publiceren. Het boek, genaamd De vele gezichten van Gennep, is vanaf 30 januari 2023 verkrijgbaar bij de Gennepse Appie. Op dezelfde dag gaat Ruud van der Laan het eerste exemplaar aan burgemeester Hans Teunissen aanbieden. Iedereen in Gennep krijgt binnenkort een flyer waarmee een gratis exemplaar van het boek kan worden afgehaald in de supermarkt. Ruud van der Laan:

 

 

Ik zie ik het als een uitdaging om de geschiedenis van Gennep op een laagdrempelige manier naar de inwoners te brengen.

 

 

Er is ook een commercieel aspect, Albert Heijn Gennep wordt in februari verbouwd. Tijdens de tien weken rondom de verbouwing, krijg je bij elke 10 euro aan boodschappen een zakje met vier plaatjes van oud-Gennep voor het plakplaatjes-spaarboek.

 

 

Ik ben blij en trots dat dit boek samen StEG tot stand is gekomen.

 

 

Foto: gennepnu.nl

 

 

Reacties