Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Oude brandweerkazerne moet plat

Het plan voor het gebied rondom de Gennepermolen is eindelijk klaar. De MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) heeft bedacht dat er 27 gloednieuwe luxe woningen moeten komen langs de oevers van de Niers.

 

 

Brandweerkazerne

 

 

De oude brandweerkazerne krijgt geen nieuwe bestemming op de markante locatie. Het beeldbepalende gebouw moet tegen de vlakte om ruimte te maken voor de 14 appartementen, 7 panoramawoningen en 6 herenhuizen. Vraagprijs: allen vanaf €300.000 euro.

 

 

Het laatste stukje industrieel erfgoed…

Geplaatst door Gennep News op Woensdag 2 december 2020

 

 

kademuur

 

 

In de ontwikkelfase van het plan gaf het Limburgse waterschap aan dat er rekening gehouden moest worden met een dijkverhoging rondom de Niers van maar liefst 70 centimeter. Hierom moet ook de kademuur opgehoogd worden. Om te voorkomen dat de toekomstige bewoners vanuit hun luxe appartement uitkijken op slechts een muur, wordt het hele complext mee opgehoogd. Zo blijft het uitzicht op de Niers behouden.

 

 

Plan de Gennepermolen maalt

 

 

Houtzagerij

 

 

Op de begane grond komt er ruimte voor bijvoorbeeld een horecagelegenheid met een terras. Dit alles zal in de zelfde stijl worden gebouwd, slechts verwijzend naar het oude fabrieksterrein van de houtzagerij.

 

 

Als alles volgens plan verloopt kan de bouw starten begin 2022.

 

 

Reacties

Deel Bericht