Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verbouw deel voormalige Rabobank tot nieuwe politiepost Gennep

Gennep

Rabobank omgebouwd tot politiepost

In Gennep is in februari gestart met de verbouwing van een voormalig Rabobank-gebouw aan de Zandstraat 62-64. Het pand zal worden omgebouwd tot politiepost met zowel een opkomst- als publieksfunctie. Als alles volgens plan verloopt, zal het pand eind van dit jaar in gebruik worden genomen. Meer informatie op Gennep.News.

In Gennep is in februari gestart met de verbouwing van een voormalig Rabobank-gebouw aan de Zandstraat 62-64. Het pand zal worden omgebouwd tot politiepost met zowel een opkomst- als publieksfunctie. Als alles volgens plan verloopt, zal het pand eind van dit jaar in gebruik worden genomen.

 

Volgens Indra Jansen, projectleider huisvesting, zal de politiepost aan de achterzijde van het pand, naast de ALDI aan de Martinushof, komen.

 

De verbouwing zal naar verwachting eind oktober worden afgerond, waarna de inrichting en verdere afwerking kunnen plaatsvinden. De politie kan vervolgens in december verhuizen naar de nieuwe locatie.

 

Europaplein

 

Het oude politiebureau aan het Europaplein zal daarna via een openbare veiling worden verkocht. Sinds 2018 is er samen met de gemeente en brandweer gezocht naar geschikte huisvesting voor het politiebureau, het voldoet namelijk niet meer aan de huidige eisen voor een politiepost.

 

Het huidige politiebureau aan het Europaplein in Gennep

 

“Het heeft even geduurd voordat er een geschikte locatie werd gevonden, maar het pand aan de Zandstraat bleek qua grootte perfect te passen binnen het huidige huisvestingsconcept van een politiepost.”

 

De verhuizing naar de nieuwe locatie zal voor de politie van Gennep veel voordelen met zich meebrengen, aldus de projectleider. “Bovendien zal de nieuwe locatie ook beter bereikbaar zijn voor het publiek.”

 

 

Verwant

Ottersum

Het graf van een Nederlandse KNIL-militair en zijn Indonesische vrouw is onlangs toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst van Gennep. Deze erkenning komt voort uit...

Gennep

Gennep vervangt een leegstaand bedrijfsgebouw en fitnesscentrum in het centrum door een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig betaalbare woningen. De huurprijzen variëren van 800...

Gemeente Gennep

Inwoners van Gennep krijgen toegang tot videorechtspraak voor bewindzaken, waardoor ze reistijd en kosten naar Roermond kunnen vermijden. Deze nieuwe optie is beschikbaar sinds...

Gennep

Een geslaagde reünie in 't Trefcentrum in Gennep bracht voormalige leden van jeugdsoos 't Trefcentrum samen. De avond was gevuld met warme herinneringen, ontmoetingen...