Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Oudste inwoner van Gennep nu 101

Zondagochtend 5 april in een stralende zon bij Zorgcentrum Norbertushof in Gennep zoeken we het balkon van Truus Seegers – Hermse. Ze is de oudste inwoner van Gennep en viert vandaag haar 101ste verjaardag.

 

 

Gevonden! Het is natuurlijk het balkon feestelijk versierd met slingers en ballonnen. En dan verschijnt Truus, geflankeerd door een vijftal zorgmedewerksters, op haar balkon. Als een echte koningin zwaait ze naar ons en haar zoon Hans zet spontaan het lang zal ze leven in. Buurbalkons vullen zich met medebewoners, over de weg fietsende mensen roepen enthousiast. Hans Seegers:

 

 

Mam, je lijkt wel de koningin, zwaaiend vanaf je balkon. Nou ja, de Engelse koningin dan.

 

 

Proficiat en gefeliciteerd klinken vanaf de stoep. Een degelijke, zwarte emmer wordt aan een dito touw naar beneden gelaten, een mooi ingepakte plant van zoon Hans en schoondochter Carolien gaat er in.

 

 

Pas op, mam, hij is zwaar.

 

 

De topzorgmensen van Pantein helpen ‘m omhoog takelen en weer naar beneden. En ja, hoor… Truus weet het allemaal nog.

 

 

Vorig jaar kwam eerst de burgemeester en toen GennepNews.

 

 

Goede volgorde in belangrijkheid. Op die verjaardag, haar 100ste, werd Truus verwend met een champagneontbijt, maar toen zei ze:

 

 

Ik heb liever een kopje thee.

 

 

VIDEO: Op de verjaardag van Truus

 

 

Dus voor Truus een boeketje met thee van GennepNews in de emmer. En de toezegging; we komen volgend jaar weer. Daar kan Truus op haar gebruikelijke manier om lachen en van genieten.

 

 

Truus is 101 geworden en vandaag de koningin van Gennep.

 

 

Reacties