Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Paarse Vrijdag Elzendaalcollege

Van regenboogvlaggen tot tatoeages plakken en van regenboogschmink tot een speciale zoemer om de leswissel aan te kondigen. Paarse Vrijdag betekent voor Elzendaalcollege Gennep dat alles en iedereen ‘uit de kast’ mag komen. Letterlijk, want op deze dag tonen leerlingen en medewerkers hun solidariteit met seksuele- en genderdiversiteit. De inspanningen zijn beloond. De school is door COC Limburg – een belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie – uitgekozen als winnaar van de Paarse Vrijdag Actie 2021.

 

 

De GSA groep (Gender and Sexuality Alliance) van het Elzendaalcollege wil LHBTI-jongeren een hart onder de riem steken.

 

 

Ook wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn maar zich ook bij ons op school zo moet kunnen voelen.

 

 

vertelt docente Femke Alaerds namens de werkgroep. “Daarom hebben wij als school een GSA en zijn wij een Gezonde en Veilige School.” Tijdens de lessen persoonlijke ontwikkeling stond het thema diversiteit centraal en in de mentorlessen was er ruimte voor eigen verhalen van leerlingen én mentor. Docente Hannie Berkvens voegt toe: “Door corona kon het jaarlijkse bezoek van COC Limburg helaas niet fysiek doorgaan, we hadden onze paarse school graag live willen laten zien”. Met het gewonnen geldbedrag wil de werkgroep onder andere merchandise aanschaffen om deze bijzondere dag ook volgend schooljaar paars te kunnen kleuren.

 

 

Reacties