Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Parkeerverbod Burgemeester Woltersstraat
Parkeerverbod Burgemeester Woltersstraat

Gennep

Parkeerverbod Burgemeester Woltersstraat

De gemeente Gennep heeft een parkeerverbod ingesteld op een deel van de Burgemeester Woltersstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren. De maatregel is genomen vanwege gevaarlijke situaties door geparkeerde auto’s in de bocht bij de Spoorstraat. Belanghebbenden kunnen bezwaar maken.

Vanaf nu geldt er een parkeerverbod op een deel van de Burgemeester Woltersstraat. Waarom? Er stonden vaak auto’s geparkeerd in de bocht bij de Spoorstraat. Dit zorgde, volgens de gemeente Gennep, voor gevaarlijke situaties.

 

Burgemeester Woltersstraat

 

De doorgang vanuit de Spoorstraat naar de Burgemeester Woltersstraat is smal. Geparkeerde auto’s maken het nog smaller. Elke dag komt er groot vrachtverkeer langs. Deze vrachtwagens moeten lossen aan de achterkant van de supermarkten.

 

De gemeente heeft daarom besloten tot een parkeerverbod. De doorgang moet vrij blijven voor al het verkeer, maar vooral voor de grote vrachtwagens.

 

In de buurt zijn voldoende alternatieve parkeerplekken, zegt de gemeente die goed heeft nagedacht over de oplossingen.

 

“Het doel is om de situatie voor iedereen veiliger te maken.”

 

Bezwaar

 

Natuurlijk kun je bezwaar maken. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met de gemeente Gennep via gemeente@gennep.nl of bel 0485 491 414.

 

De maatregel is nu van kracht. De gemeente roept iedereen op zich aan het nieuwe parkeerverbod te houden. Het is een belangrijke stap voor een veilige en toegankelijke Burgemeester Woltersstraat.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het Maasheggen-project in Noord-Limburg vordert goed. Er is een nieuwe projectleider, vergunningen worden aangevraagd en er zijn al kilometers heggen aangelegd. Ondanks enkele vertragingen...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep onderzoekt mogelijkheden voor een Islamitische begraafplaats met eeuwigdurende grafrust, maar stelt momenteel geen actieve stappen in die richting. Andere gemeenten hebben...

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News belicht de impact van gemeentelijke riooloverstorten op de waterkwaliteit in Gennep, in het licht van Europese richtlijnen. Het benoemt tevens...

Gennep

In zorgcentrum Norbertushof in Gennep heerst fietskoorts. Bewoners doen fanatiek mee aan de Tour de Norbertushof, fietsen dagelijks en werken aan hun conditie. De...