Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Pater Van Beek 100 jaar!

Op dinsdag 26 januari 2021 bracht burgemeester Hans Teunissen een kort bezoek aan pater Van Beek. Met een bos bloemen feliciteerde hij de 100-jarige Spiritijn. Uniek, want pater Huub van Beek is de eerste Spiritijn in Nederland die 100 jaar wordt én de oudste inwoner van Gennep.

 

 

Pater Van Beek vierde zijn verjaardag in het bijzijn van zijn medebroeders. Na een Heilige mis was er koffie met gebak en een borreltje in het Libermannhof in Gennep, waar de 100-jarige woont.

 

 

Geplaatst door Gennep News op Dinsdag 26 januari 2021

 

 

Pater Van Beek is lid van de Congregatie van de Heilige Geest. Geboren in Eindhoven in een gezin van 6 kinderen, volgde hij het gymnasium en ging naar het seminarie. In Tanzania zette hij een school op voor onderwijzers, waar hij na 20 jaar moest vluchten. Hij schreef een boek over zijn missiewerk. Terug in Nederland werd hij pastoor in Zaandam en ziekenhuispastor in Heemskerk. In 2010 verhuisde hij met de Spiritijnen van Gemert naar Gennep.

 

 

Whiteboard

 

 

Op de vraag hoe zijn gezondheid is, vertelt zijn verzorger Gerry:

 

 

Hij zit een rolstoel en is stokdoof, maar hij is een tevreden man en heel precies. Communiceren gaat via een whiteboard.

 

 

Dat gebeurde ook met enkele familieleden die hem voor het raam kwamen feliciteren. En wat vindt de pater er zelf van dat hij 100 jaar is geworden?

 

 

Ach, voor de familie is het leuk…

 

 

Antwoordde hij gelaten. De bloemen van de burgemeester Hans Teunissen nam hij glunderend in ontvangst.

 

 

Reacties