Agenda
Volg ons
Shared Space

Peter en Edith de Koning blijven Gennepenaren

De afgelopen drie maanden zijn verschrikkelijk geweest voor Peter de Koning, tot voor kort de burgemeester van gemeente Gennep, en zijn vrouw Edith Ensinck op Kemna. “Een afschuwelijke tijd die we allebei hebben moeten meemaken.” Dat vertelt het echtpaar in een interview met politiek verslaggever Ger Michels van GennepNews.

 

 

Dinsdag 3 september 2019 was de laatste werkdag van Peter de Koning voor de gemeente Gennep. Hij was sinds 2012 burgemeester in de Niersstad en werd een jaar geleden nog herbenoemd voor een nieuwe periode. De beslissing zijn taken neer te leggen is naar eigen zeggen genomen in het belang van de gemeente.

 

 

Dat is de rol die ik – noodgedwongen – moet nemen.

 

 

De Koning voelt zich gesterkt door de vele warme blijken van steun en waardering die hij heeft ontvangen, hij kan zich goed voorstellen dat iedereen nieuwsgierig is naar wat er is gebeurd. Dat is de ex-burgemeester zelf ook, hij weet nog steeds niet de exacte reden waarom hij weg moest. De afgelopen tijd deed hij pogingen in gesprek te komen met de wethouders, de secretaris en de vertrouwenscommissie. De Koning:

 

 

Dat is niet gelukt, ze hebben geweigerd.

 

 

Voor echtgenote Edith Ensinck op Kemna was het ook geen makkelijke periode. De onduidelijkheid gaf haar het gevoel dat het moeilijk te verwerken was:

 

 

Praat gewoon met elkaar, geef openheid van zaken. Dan kunnen wij daar zelf ook iets mee. Helaas gebeurt dat niet.

 

 

Tot ziens

 

 

Toch blijft het echtpaar positief. “Wij gaan niet wegrennen, integendeel!” Het koppel blijft actief in de Gennepse samenleving. “We blijven in Milsbeek wonen, we blijven dus ook Gennepenaren.” En hoewel er geen afscheidsreceptie komt wil De Koning wel graag terugkijken op zeven mooie jaren. Er komt medio oktober een informele bijeenkomst waarbij alle inwoners van de gemeente Gennep welkom zijn.

 

 

Geen afscheid, maar een tot ziens!

 

 

Burgemeester De Koning legt ambtsketen neer

 

 

Reacties