Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Peter Stevens kandidaat-wethouder CDA

Peter Stevens (63) uit Vortum-Mullem wordt door het Gennepse CDA voorgedragen als nieuwe wethouder. Nadat Rob Peperzak een paar weken geleden te kennen heeft gegeven geen tweede termijn als wethouder te ambiëren moest de grootste partij van Gennep op zoek naar een nieuwe kandidaat.

 

 

Met Peter Stevens heeft het CDA Gennep gekozen voor iemand met ruime, politieke en bestuurlijke ervaring. Hij was van 2015 tot eind 2021 wethouder in de voormalige gemeente Boxmeer. In die tijd was hij onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting en vergunning, toezicht en handhaving.

 

 

Voorkeursstemmen

 

 

In de nieuwe gemeente Land van Cuijk leek Stevens niet in de gemeenteraad te komen omdat hij laag op de kandidatenlijst stond. Uiteindelijk werd hij met voorkeursstemmen toch gekozen tot raadslid. Deze functie zal hij na de formele benoeming tot wethouder in Gennep beëindigen.

 

 

‘Wethouder van buiten’

 

 

Of Peter Stevens zich ook in Gennep wil vestigen is niet bekend. Wethouders moeten, net zoals burgemeesters en raadsleden, volgens de Gemeentewet in de gemeente wonen waar ze werken. Een wethouder leert op die manier de gemeente beter kennen, weet zo beter welke problemen er spelen en wordt ook beïnvloed door het beleid dat hij maakt of uitvoert. Toch doen lang niet alle wethouders dat, ook in Gennep niet.

 

 

Voormalig wethouder Peter Lucassen (SP) mocht destijds bijvoorbeeld van de gemeenteraad in Nijmegen blijven wonen. Ook oud-wethouder Ingrid Voncken (CDA) kreeg toestemming een jaar langer buiten de gemeente te woonachtig te zijn. Uiteindelijk werd Gennep toch haar woon- én werkplaats.

 

 

Wethouder Peperzak stopt

 

 

Reacties