Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sjer Jacobs

Gennep

Petershuis ontvangt schenking Rabobank

In een bijzondere samenwerking tussen Rabobank Noord-Brabant Oost en diverse culturele instellingen heeft Museum Het Petershuis een waardevolle schenking ontvangen. Meer informatie op Gennep.News.

In een bijzondere samenwerking tussen Rabobank Noord-Brabant Oost en diverse culturele instellingen heeft Museum Het Petershuis een waardevolle schenking ontvangen.

 

Als gevolg van inkrimping heeft Rabobank een deel van haar kunstcollectie ter beschikking gesteld aan geselecteerde musea, waaronder Het Petershuis in Gennep. Deze schenking omvat onder andere een wandreliëf van Peter Roovers en enkele karakteristieke beelden van de gerenommeerde Tegelse kunstenaar Sjer Jacobs.

 

Peter Roovers

 

Een belangrijk hoogtepunt van deze schenking is het authentieke werk van de markante beeldhouwer en kasteelheer Peter Roovers. Het Petershuis is verheugd dit kunstwerk te mogen verwelkomen en zal het tentoonstellen tijdens de aankomende zomerexpositie Decor voor de samenleving.

 

De expositie, die op 9 juli van start gaat, werpt een fascinerende blik op het leven en werk van Peter Roovers, die bekendheid verwierf in deze regio met zijn unieke creaties. Het wandreliëf krijgt een prominente plaats in de kelder van Het Petershuis, een speciale ruimte die is gewijd aan de prachtige collectie keramiek.

 

Sjer Jacobs

 

Daarnaast heeft de schenking van Rabobank ook geleid tot de toevoeging van zeven werken van Sjer Jacobs aan de vaste collectie van Het Petershuis. Sjer Jacobs, een getalenteerde Limburgse kunstenaar uit Tegelen, staat bekend om zijn uitvergrote beelden van mensen in bijzondere situaties.

 

“Zijn werken fungeren als een lachspiegel en weten bij jou als beschouwer steevast een glimlach op je gezicht te toveren.”

 

Met deze nieuwe aanwinsten biedt Museum Het Petershuis jou nog meer redenen om een bezoek te brengen aan dit culturele juweeltje in Gennep.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...