Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Petershuis zoekt amateurkunstenaars

De Zomerexpositie 2020 in Museum Het Petershuis staat in het teken van Genneps’ historie en omgeving. Voor deze acht weken durende tentoonstelling worden regionale amateurskunstenaars uitgenodigd om werk rond dit thema in te brengen.

 

 

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

In de Top van Limburg wonen veel amateurkunstenaars. Het museum wil ook hen in de zomerexpositie 2020 een podium bieden (periode 28 juni tot en met 23 augustus 2020). Alle amateurkunstenaars uit de regio van Well tot Mook, Land van Cuijk, Kleef en Goch kunnen zich hiervoor aanmelden. Een speciale commissie zal uit de aanmeldingen een aantal kunstenaars selecteren om aan deze expositie deel te nemen. Criterium voor de keuze van de commissie is dat het werk van de geselecteerde kunstenaars een boeiende en veelzijdige tentoonstelling moet opleveren.

 

 

De kunstenaars die meedoen tonen geen bestaand werk maar maken een nieuw werk dat past binnen het thema: Historie en omgeving van Gennep. Een ruim te interpreteren thema, waarin ver weg en heel dichtbij een rol kan spelen; zowel in tijd als in plaats. De kunstenaars krijgen ongeveer een half jaar de tijd om zich in het thema te verdiepen en een werk voor de expositie te maken.

 

 

Aanmelden

 

 

Belangstellenden worden verzocht zich voor 4 oktober 2019 per mail (expoamateurkunstenaars2020@gmail.com) aan te melden onder vermelding van naam- en adresgegevens (indien aanwezig inclusief het adres van de website). Voeg daarbij drie foto- of filmbestanden van huidig werk. Direct na 4 oktober vindt de selectie plaats. Iedereen krijgt bericht waarna vervolgens geselecteerden uitgenodigd worden voor een informatie- en kennismakingsbijeenkomst in het museum.

 

 

De selectiecommissie bestaat uit Lobke Burgers, Cokkie van Leeuwen, Gerard Kruijsen en Louis Storms.

 

 

Reacties