Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Petitie voor inclusief onderwijs

Een petitie in Gennep, gestart door leerlingen, ouders en leerkrachten, vraagt om behoud van inclusiever onderwijs in een Kind Expertise Centrum. Ze roepen de gemeenteraad op om alle kinderen de kans te geven om deel uit te maken van een inclusieve samenleving. Meer informatie op Gennep.News.

In Gennep is er een petitie die laat zien hoe krachtig samenwerken kan zijn. Leerlingen, ouders en leerkrachten van Speciaal Onderwijs Mikado (SO Mikado) en andere scholen binnen het Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep hebben samen al veel handtekeningen verzameld.

 

De petitie heeft als doel om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Gennep de kans krijgen om samen te leren, ongeacht hun behoeften en achtergrond. Het is een belangrijk onderwerp dat veel discussie heeft opgeroepen in de lokale gemeenschap.

 

Mikado: Politiek spel of kinderbelang?

 

In 2017 heeft de gemeente Gennep een grote stap gezet in de richting van inclusiever onderwijs met de oprichting van het Kind Expertise Centrum (KEC). Dit centrum bracht verschillende scholen onder één dak en wilde een omgeving creëren waarin kinderen met diverse behoeften en achtergronden samen kunnen groeien. Het werd gezien als een veelbelovende stap naar een inclusievere samenleving.

 

Maar de afgelopen jaren heeft het KEC te maken gehad met uitdagingen, met name vanwege beperkte ruimte in het huidige gebouw, wat heeft geleid tot uitsluiting van SO Mikado-leerlingen.

 

“Hierdoor is het mogelijk dat deze kinderen aan de zijlijn komen te staan.”

 

De petitie is niet alleen een teken van zorg, maar ook een gezamenlijke visie voor een toekomst waarin iedereen kan meedoen. De petitie roept de gemeenteraad van Gennep op om tegen het huidige plan te stemmen. De initiatiefnemers zeggen dat er maar één oplossing is: ervoor zorgen dat alle kinderen kunnen deelnemen aan de samenleving, en dit kan gebeuren door de leerlingen van SO Mikado te integreren in het KEC of in de buurt daarvan.

 

De petitie laat zien dat de Gennepse gemeenschap vastbesloten is om inclusiever onderwijs te ondersteunen en te behouden. Het benadrukt dat wanneer gemeenschappen samenwerken voor een gemeenschappelijk doel, ze in staat zijn om echte verandering teweeg te brengen.

 

Rood Groen Lokaal (voorheen PvdA) heeft gereageerd. De lokale oppositiepartij moedigt iedereen aan om de petitie te ondertekenen om aan de coalitiepartijen CDA, VVD en ELsss duidelijk te maken dat Gennep een inclusieve samenleving wil, waar geen onderscheid is en waar ruimte wordt geboden waar nodig, en waar samen wordt gewerkt waar het kan.

 

Rood Groen Lokaal maakt ook een punt over de mogelijke terugkeer van SO Mikado naar de Stiemensweg. Ze waarschuwen dat dit het inclusieve onderwijs in Gennep voor vele jaren onmogelijk zou maken en de gemeente van koploper naar achterblijver zou veranderen in slechts enkele jaren.

 

 

Nu is het aan de gemeenteraad van Gennep om deze petitie serieus te nemen en ervoor te zorgen dat inclusiever onderwijs wordt gehandhaafd, zodat elk kind in de gemeente Gennep de kans krijgt om te leren, te groeien en deel uit te maken van een samenleving waar niemand wordt buitengesloten.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....