Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Peuterbad
Zwembad Pica Mare Gennep

Gennep

Peuterbad Pica Mare tijdelijk gesloten

Zwembad Pica Mare staat momenteel voor een uitdaging, aangezien het peuterbad vanwege een lekkage en veiligheidsproblemen tijdelijk gesloten is. Ondanks voortdurend onderhoud blijkt de lekkage in het peuterbad hardnekkig en zijn er gebreken die de veiligheid van zwemmers in gevaar brengen.

Zwembad Pica Mare staat momenteel voor nóg een uitdaging, aangezien het peuterbad vanwege een lekkage en veiligheidsproblemen tijdelijk gesloten is. Ondanks voortdurend onderhoud blijkt de lekkage in het peuterbad hardnekkig. Er zijn gebreken die de veiligheid van zwemmers in gevaar brengen.

 

Volgens de gemeente zijn er scherpe delen ontstaan door slijtage, wat het risico op verwondingen aanzienlijk verhoogt.

 

“De veiligheid van onze zwemmers staat voorop. Daarom is het peuterbad voorlopig gesloten, totdat alle benodigde herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd.”

 

De kosten voor het herstel zijn zorgvuldig afgewogen gezien de onzekere toekomst van het zwembad.

 

“Op dit moment zijn de kosten aanvaardbaar om de benodigde werkzaamheden uit te voeren”, verklaart de gemeente.

 

“De werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk ingepland, zodat het peuterbad weer veilig gebruikt kan worden.”

 

Zwemmers wordt geadviseerd om de berichtgeving van Pica Mare en Vebego in de gaten te houden voor updates over de heropening van het peuterbad.

 

Zwembad Pica Mare is al langer in beroerde staat. Een alarmerende haalbaarheidsstudie van onderzoeksbureau Synarchis onthult de schrijnende situatie. Renovatie, nieuwbouw of zelfs sluiting worden als opties besproken, maar geen van deze keuzes lijkt financieel gunstig.

 

Renovatie kost naar schatting 7,8 miljoen euro, nieuwbouw is begroot op 11,9 miljoen euro en sluiting zou de gemeente 2,2 miljoen euro kosten. Het stadsbestuur staat voor een uitdagende taak. Ondanks de matige staat van het zwembad, blijven gebruikers nog steeds tevreden over de faciliteiten.

 

Echter, de mogelijke sluiting zou verstrekkende gevolgen hebben voor de gezondheid, de sociale participatie en de cohesie in de regio, vooral voor de zwemvaardigheid van de jeugd.

 

Miljoenenkwestie: Pica Mare

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...