De Gennepermolen is bewoond, maar daarachter gebeurt nu niet veel. Daar komt verandering in als het aan de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) ligt. De herontwikkelaar van historische gebouwen wil graag een haalbaarheidsstudie doen naar de mogelijkheden tot ontwikkeling van de Genneperhuisweg 9.
Directeur ontwikkeling Peter Mulder van MBE en burgemeester Peter de Koning van gemeente Gennep ondertekenden maandag op locatie de intentieovereenkomst.
Met MeyerBergman Erfgoed Groep op de Gennepermolen de intentieovereenkomst ondertekend, gericht op ontwikkelen en realiseren van deze unieke plek langs de Niers en middenin Gennep.
We kijken uit naar de plannen! pic.twitter.com/9gTvXQos3p— P.J.H.M. de Koning (@pjhmdekoning) December 17, 2018
We kijken uit naar de plannen!
Als er een haalbaar plan mogelijk blijkt voor de voormalige brandweerkazerne en het naastgelegen perceel, dan zal MBE de verdere ontwikkeling en realisatie ter hand nemen. Omwonenden worden betrokken bij het proces, andere initiatieven vanuit de gemeente voor een invulling worden ook meegenomen.
https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2258136664429573
Over een jaar zal het herontwikkelingsplan aan het college en de raad worden gepresenteerd.
Gennepermolen
Gennep heeft meerdere watermolens gekend. Deze waren voor graan en schors maar, ook voor het stuwen van het water voor de stadsgracht. Aan het einde van de 19e eeuw werd de molen omgebouwd tot een fabriek voor houtverwerking. De molen werd aangedreven door waterkracht en een stoommachine. Het enorme waterrad was het grootste in Limburg. In 1982 sloot het bedrijf.
