Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Plastic afval te vroeg aan de straat

In Gennep zetten sommige inwoners hun plastic afval te vroeg aan de straat. Dit veroorzaakt problemen, zoals gaten in afvalzakken door vogels op zoek naar etensresten en plastic afval dat verspreid ligt op straat. De politieke partij Elsss wil dat er iets aan gedaan wordt om dit op te lossen, omdat het niet alleen slecht is voor het milieu en wilde dieren, maar ook omdat het een onaangenaam straatbeeld creëert.

 

 

Volgens de regels mogen inwoners hun afval niet eerder dan 18.00 uur de dag voor de inzameling aan de straat zetten, maar de boetes voor het overtreden van deze regel worden zelden uitgedeeld.

 

 

Gemeente Gennep heeft op haar website een waarschuwing gegeven aan de inwoners, om de leefomgeving schoon te houden (klik!). In 2021 kreeg Gennep een boete van 50.000 euro van de milieudienst omdat inwoners hun afval niet juist hadden weggegooid. Inwoners van Gennep kunnen hun plastic afval, blik en drankpakken ook bij supermarkten Albert Heijn en Jan Linders in Gennep in ondergrondse containers deponeren.

 

 

Reacties