Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Pleziergedichten van Lowie Gilissen

Gennep

Pleziergedichten van Lowie Gilissen

Onlangs maakte de in Hengelo wonende Lowie Gilissen zijn debuut bij met een prachtige bundel genaamd Pleziergedichten. De dichter is de kleinzoon van de voormalige burgemeester Johannes Hubertus Gilissen, die van 1947 tot 1973 een belangrijke rol speelde bij de wederopbouw van Gennep.

Onlangs maakte de in Hengelo wonende Lowie Gilissen zijn debuut met een bundel genaamd Pleziergedichten. De dichter is de kleinzoon van de voormalige burgemeester Johannes Hubertus Gilissen, die van 1947 tot 1973 een belangrijke rol speelde bij de wederopbouw van Gennep.

 

Zijn debuut belicht onderwerpen van vreugde, humor en levenslust, en neemt de lezers mee op een betoverende reis door zijn verbeelding.

 

De boekpresentatie vond plaats bij Boekhandel Broekhuis, een gerenommeerde boekhandel en uitgeverij die nu wordt beheerd door Kees Schafrat, een voormalige inwoner van Gennep.

 

Opmerkelijk genoeg is Kees Schafrat zelf ook een kleinzoon van zijn gelijknamige grootvader, die burgemeester was in Boekel van 1928 tot 1952.

 

Pleziergedichten

 

Met Pleziergedichten maakt Lowie Gilissen een blijvende indruk in de literaire wereld en eert hij zijn afkomst als kleinzoon van een vooraanstaande burgemeester. Zijn werk zal ongetwijfeld de interesse wekken van poëzieliefhebbers, geschiedenisfanaten en degenen die de betekenisvolle band tussen het verleden en het heden waarderen.

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...