Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Dichterbij Gennep

Gennep

Politie onderzoekt misbruik Dichterbij

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van zwaar gehandicapte kinderen en jongvolwassenen bij Logterberge van zorgstichting Dichterbij in Gennep. Twee groepen kinderen zouden maandenlang ernstig mishandeld, onzedelijk betast en verwaarloosd zijn. Meer informatie op www.Gennep.News.

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van zwaar gehandicapte kinderen en jongvolwassenen bij Logterberge van zorgstichting Dichterbij in Gennep. Dat schrijft de Telegraaf maandagochtend. Twee groepen kinderen zouden maandenlang ernstig mishandeld, onzedelijk betast en verwaarloosd zijn.

 

 

De politie laat volgens de krant weten dat er, na meerdere aangiften, een onderzoek is ingesteld. Manager Jos Peters van Dichterbij bevestigt aan RTL Nieuws dat er inderdaad een onderzoek loopt. De jongens en meisjes – van wie de meesten niet kunnen praten of zich verstaanbaar maken – zouden slachtoffer zijn geworden van ingehuurd personeel bij de stichting die zorg verleent in Limburg, Brabant en Gelderland.

 

 

 

 

Waar je als moeder van een kind met beperking altijd bang voor bent, is helaas waarheid geworden.

 

 

Zegt Annemarie Lathouwers tegen De Telegraaf. Aan de NOS vertelt de moeder dat de stichting vorig jaar november aan de ouders heeft verteld dat er een anonieme melding was binnengekomen over een medewerker die zich langdurig schuldig zou hebben gemaakt aan mishandeling en verwaarlozing.

 

 

Personeelstekort

 

 

Het personeel dat zich schuldig zou hebben gemaakt aan de misstanden werd ingehuurd via een uitzendbureau. Dichterbij besloot om de samenwerking met het uitzendbureau direct te beëindigen. Dat leidde tot een personeelstekort en eind december werd de locatie gesloten. In januari werd er aangifte van mishandeling en verwaarlozing gedaan.

 

 

Schriftelijke verklaring

 

 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is op de hoogte, maar kan geen inhoudelijke mededelingen doen. IGJ heeft wel laten weten dat Dichterbij zelf melding heeft gedaan van de situatie, en dat daarbij de gebruikelijke procedure is gevolgd. Het eigen onderzoek van Dichterbij voldeed aan de richtlijnen.

 

 

Dichterbij zelf verwijst naar een schriftelijke verklaring op de website:

 

 

Vandaag heeft Dichterbij kennis genomen van een aantal mediaberichten over de woon- en logeerlocatie Logterberge in Gennep. 

We willen benadrukken dat als er in onze zorgrelatie met cliënten iets fout gaat, wij dat heel erg vinden. Op de allereerste plaats voor de cliënten, hun verwanten en ook voor onze medewerkers. 

De situatie rond de locatie Logterberge heeft Dichterbij daarom in het najaar van 2018 hoog opgenomen. Dichterbij heeft toen maatregelen genomen om de veiligheid van de cliënten en de kwaliteit van zorg te waarborgen. De samenwerking met het uitzendbureau dat voor Dichterbij werkzaam was, is direct beëindigd. Ook hebben we aangifte gedaan tegen een aantal uitzendkrachten. Het politieonderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd. 

Dichterbij heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in november 2018 op hoogte gebracht. Dichterbij is in afwachting van de uitkomsten van het politieonderzoek.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News beantwoordt veelgestelde vragen over Gennep, inclusief locatie, stadsstatus, lokale eetgelegenheden en winkels, en de historische achtergrond. Het geeft ook informatie...

Gennep

Gemeente Gennep, CRA Vastgoed en Dichterbij plannen een groene parkwijk in De Heikant, Gennep-Zuid, met 198 diverse woningen en zorgvoorzieningen, waar iedereen welkom is....

Gemeente Gennep

Zorginstellingen die ouderen en gehandicapten helpen, maken zich grote zorgen door een reeks problemen. Er is minder geld door bezuinigingen en het stoppen van...

Regio

De Stichting Truckers GKB is blij dat de Truckrun ondanks de strengere verzekeringsregels kan doorgaan. Het evenement is geliefd bij de inwoners van Boxmeer...