Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Poppenkast: Dementie bespreekbaar maken

In Gennep wordt een poppenkastvoorstelling genaamd ‘Weet je wie ik ben?’ gehouden, waarin op een speelse manier dementie wordt behandeld. Deze voorstelling is een initiatief van Alzheimer Land van Cuijk, BiblioPlus en wordt op 30 september in de Bibliotheek van Gennep gehouden.

Dementie is een veelvoorkomende ziekte, ook hier in Gennep. Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 290.000 mensen die op de een of andere manier met dementie te maken hebben.

 

Het is een aandoening die steeds vaker voorkomt, en daarom is het belangrijk dat er openlijk over gesproken kan worden. Vooral met kinderen, omdat zij soms niet begrijpen wat er aan de hand is met hun opa, oma of een ander familielid.

 

Een poppenkastvoorstelling over dementie bijwonen kan helpen om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken.

 

Rond Wereld Alzheimer Dag wordt er in Gennep een speciale poppenkastvoorstelling georganiseerd door Alzheimer Land van Cuijk en Gennep in samenwerking met BiblioPlus.

 

“Weet je wie ik ben?”

 

De voorstelling met de titel Weet je wie ik ben? wordt gespeeld door Frank Peters. Het verhaal draait om Koning Bollebuik, een koning die zijn afspraken vergeet, soms moeite heeft om zich iets te herinneren en niet altijd de juiste woorden kan vinden.

 

Is er iets mis met Bollebuik? Jan Klaassen, zijn goede vriend, wil hem graag helpen en krijgt hulp van andere vrienden.

 

Deze voorstelling behandelt op een speelse manier het thema dementie. Het legt uit hoe dementie het leven van een persoon kan veranderen, wat zowel voor volwassenen als kinderen belangrijk is om te begrijpen.

 

De poppenkastvoorstelling in Gennep vindt plaats op 30 september om 10.00 uur in de Bibliotheek, de toegang tot deze poppenkastvoorstelling is gratis, maar het is wel nodig om van tevoren kaartjes te reserveren bij de bibliotheek in Gennep.

 

Dit is een waardevolle gelegenheid om samen het gesprek over dementie aan te gaan. Laten we samen de drempel verlagen en deze belangrijke kwestie bespreekbaar maken in onze stad Gennep!

 

Foto: Frank Peters

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...