Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Huisartsen Praktijk Gennep

Gennep

Positieve Gezondheid bij Gennepse huisartsen

De huisartsenpraktijk in Gennep gaat, in navolging van Afferden, vanaf volgend jaar ook werken vanuit het principe Positieve Gezondheid. De praktijk in het Brabantse Sint Anthonis doet ook mee. Meer info op www.Gennep.News.

De huisartsenpraktijk in Gennep gaat, in navolging van Afferden, vanaf volgend jaar ook werken vanuit het principe Positieve Gezondheid. De praktijk in het Brabantse Sint Anthonis doet ook mee. Zo is te lezen op 1limburg.

 

 

In het nieuwe concept wordt gezondheid niet alleen gezien als wel of niet ziek zijn, maar gaat het erom dat mensen zich in alle opzichten lekker voelen.

 

 

De nieuwe manier van werken heeft in Afferden geleid tot een kwart minder verwijzingen naar het ziekenhuis.

 

 

Positieve Gezondheid

 

 

Positieve Gezondheid omvat zes pijlers die mensen alle zes even belangrijk vinden. Hun Positieve Gezondheid wordt zichtbaar gemaakt in een spinnenwebmodel.

 

 

De zes pijlers van Positieve Gezondheid zijn:

  1. Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  2. Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
  3. Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  4. Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  5. Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  6. Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

 

 

Het is een initiatief van Machteld Huber, arts en onderzoeker. Zij ontwikkelde en onderzocht het nieuwe idee over gezondheid, nadat zij zelf had ervaren hoe het is om ziek te zijn.

 

 

Veel zorgorganisaties en zorgverleners zijn aan de slag gegaan met Positieve Gezondheid. En er komen er steeds meer bij. Zoals huisartsen, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, sociale teams, en GGD’en.

 

 

Bron en meer info: 1limburg.nl en mijnpositievegezondheid.nl

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...